Š. Jasikevičius nepatenkintas: vos neįveikėme patys savęs | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS NEPATENKINTAS: VOS NEĮVEIKĖME PATYS SAVĘS

„Finalų esmė – laimėti pirmas rungtynes. Ir tą padaryti nebuvo lengva“, - po pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynių pripažino Šarūnas Jasikevičius. Kauno „Žalgirio“ ekipos strategas, nepaisant laimėjimo, išsakė nemažai priekaištų.

Žalgiriečiai pirmosiose LKL-„Tete-a-Tete Casino“ čempionato finalo serijos rungtynėse šventė pergalę 73:67. Nors kauniečiai gana lengvai atitrūko nuo varžovų, Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa įrodė esanti verta pagarbos ir užmezgė aršią kovą.

- Treneri, kokie jūsų įspūdžiai po rungtynių?

- Svarbiausia buvo pasiekti pergalę ir dabar reikia daryti išvadas, o jų reikia daryti nemažai, nes klaidų buvo daug. Kai buvo susikurtos geros padėtys, nepataikėme. Finalas tik prasideda – lieka 6 rungtynės, tad bandysime gerinti žaidimą.

- Augusto Lima sužaidė sezono mačą. Kas tai lėmė?

- Jis spinduliavo gerą energiją ir daug momentų pabaigė, kai mūsų įžaidėjai jam sukūrė progas. Jis tobulėja, stengiasi, bet tai tik vienas mačas, todėl reikia, jog taip tęstųsi.

- Mindaugas Lukauskis vienas pelnė pirmus 13 svečių taškų, tačiau tada sustojo. Ar atlikote tinkamas korekcijas gindamiesi?

- Mes buvome jį paleidę, nors buvo situacijų, kai jis pataikė sunkius metimus. Bet tai patyręs žaidėjas, kaip ir visa komanda, tad juos išmušti iš vėžių yra sunku. Žinome, kad turime kur gerinti žaidimą, bet tai reikia atlikti.

- Žalgiriečiai atkovojo 14 kamuolių puolime. Turbūt priekaištų dėl auklėtinių agresijos ir noro neturite?

- Neturiu, išskyrus tą atkarpą su M.Lukauskiu. Pritrūko „šalto“ proto, nes galėjo įžaidėjai sužaisti šiek tiek geriau. Galbūt baigiamuosiuose etapuose  užstrigome – neturėjome kantrybės. Agresija buvo gera, bet stigo kantrybės.

- Ką „Lietkabelio“ gynyba padarė prieš Paulių Jankūną, kuris pelnė 1 tašką?

- Negalvoju, kad jie kažką padarė, tiesiog visiems pasitaiko blogų rungtynių. Tiek šituo klausimu – norėjau kažką sakyti, bet geriau nesakysiu.

- Žygimantas Skučas pusfinalyje provokavo „Lietuvos ryto“ legionierius. Ar akcentuojate savo žaidėjams, kad nepasiduotų šio aukštaūgio provokacijoms?

- Esame čia tam, kad žaistume krepšinį ir laimėtume žiedus.

- Ar tikitės, kad finale pavyks „Žalgirio“ areną užpildyti taip, kad būtų atidarytas papildomas aukštas?

- Jeigu sąžiningai, nežinau, ką sakyti. Žinojome, kad jų nebus daug. Jeigu jie galvoja, kad taip padeda žaidėjams, jie klysta.

- „Lietkabelis“ atkrintamosiose varžybose žaidžia vis geriau. Ko galima tikėtis toliau šiame finale?

- Jie savęs nenugalės, o mes galime įveikti patys save. Ir tai vos šiandien neįvyko. Prieš „Lietkabelį“ sunku gintis dėl skirtingo stiliaus aukštaūgių. Mes žaidėme prastai, nekreipdami dėmesio į detales. Kai viskas buvo gerai, nenubausdavome varžovų, nes tiesiog nepataikėme. Jie yra kovotojų komanda ir mūsų neišsigando.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nura

Sveiki tu reikia paskolos sumokėti savo skolą ar esate reikia asmeninės paskolos Susisiekite joseluisloans@gmail.com

SUSIJUSIOS NAUJIENOS