Š. Jasikevičius: tai buvo vienas geriausių, jei ne pats geriausias sezono mačas | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: TAI BUVO VIENAS GERIAUSIŲ, JEI NE PATS GERIAUSIAS SEZONO MAČAS

Dar iki ilgosios pertraukos Šarūnas Jasikevičius galėjo nuoširdžiai nusišypsoti. Galingai Eurolygos rungtynes su Las Palmo „Gran Canaria“ pradėję žalgiriečiai itin greit susikrovė dviženklę persvarą, o vėliau ir šventė triuškinamą pergalę 98:64.

Lietuvos čempionų vairininkas, prieš dvi dienas atšventęs 43-ąjį gimtadienį, sulaukė ypatingai retos auklėtinių dovanos – pergalės be įtampos. Įprastai itin emocingas Š.Jasikevičius šįsyk galėjo pataupyti savo ištampytus nervus.

„Vienos geriausių, jei ne pačios geriausios sezono rungtynės“, - džiaugėsi Šaras. - Eurolygoje daug tokių pergalių nebūna. Pagal discipliną ir plano išpildymą tai buvo geriausios mūsų rungtynės“.

Pasak trenerio, jo auklėtiniai susikūrė krūvą patogių progų mesti ir, svarbiausia, pataikė.

„Visada stengiamės užpulti per 8 sek., bet kartais pavyksta, o kartais ne. Šįkart pavykdavo“, - apie savo ekipos greitus antpuolius aiškino vairininkas.

Anot jo, žaidėjams nebuvo akcentuota mesti dvitaškius ar tritaškius, nurodyta tik atakuoti iš patogiausių pozicijų.

Š.Jasikevičius liko patenkintas ir jaunimo pasirodymu. Aikštėje daug minučių gavo ir Rokas Jakubaitis, ir Erikas Venskus, ir Lukas Uleckas.

„Rokas žaidė įtemptu metu ir sužaidė labai gerai. Jam patogu žaisti prieš „Gran Canaria“ sistemą. Kiti irgi gavo savo minučių. Nepavargome ir negavome traumų“, - komentavo jis.

Vairininko nuomone, kauniečiai sužaidė geriau nei LKL mače Klaipėdoje, kur neseniai nusileista „Neptūnui“.

„Šiandien buvo visai kita koncentracija ir noras, kurio tada klaipėdiečiai turėjo daugiau nei mes“, - pabrėžė pašnekovas.

„Greit atsilikome, po prasto pirmo kėlinio buvo neįmanoma kovoti, o pralaimėdami 20 taškų jau pritrūkome energijos“, - sakė svečių treneris Victoras Garcia.

Ispanas paaiškino savo sprendimą antrajame kėlinyje, kai vienu momentu pakeitė visą komandos penketą.

„Norėjome suteikti postūmį žaidimui, teko imtis tokių sprendimų“, - sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SIRGALE

VALIO! ZALGIRIS PAKILO KAI FENIKSAS IS PELENU!!!!! SARUNAI SU GIMTADIENIU DOVANA GAVAI VERTA TAVES!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS