Su krepšiniu atsisveikinęs R. Javtokas kamuolio nepasiilgo | KaunoDiena.lt

SU KREPŠINIU ATSISVEIKINĘS R. JAVTOKAS KAMUOLIO NEPASIILGO

Vietoje sportinės aprangos – balti marškiniai ir švarkas. Vietoje komandos draugų – žmonos kompanija. Robertas Javtokas pratinasi prie to, kad krepšinį tenka žiūrėti iš žiūrovo pozicijos.

Po praėjusio klubinio sezono paskelbęs apie karjeros pabaigą, antradienį jis „Žalgirio“ arenoje iš pirmosios eilės stebėjo Lietuvos rinktinės rungtynes su Prancūzijos krepšininkais.

Tai buvo pirmasis jo gyvai matytas rinktinės mačas šią vasarą, o prieš prasidedant dvikovai federacijos prezidentas Arvydas Sabonis pagerbė R. Javtoką už jo indėlį šalies krepšiniui. 91 oficialias rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs R. Javtokas pagal šį rodiklį yra ketvirtas per šalies istoriją.

A. Sabonis R. Javtokui įteikė įrėmintus marškinėlius su 15-uoju numeriu. Šiuo numeriu pažymėtais marškinėliais aukštaūgis rungtyniavo visą karjerą.

Po to R. Javtokas, kaip įprasta, įsitaisė pirmoje eilėje palei parketą, tačiau priešingoje pusėje, nei sėdi krepšininkai. Buvimas žiūrovu krepšinio rungtynėse dabar taps įprastas R. Javtokui.

„Tai nėra lengva, – apie pasikeitimus gyvenime tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo R. Javtokas. – Aišku, tam momentui ruošiausi visus metus, todėl nėra taip, kad krisčiau į depresiją. Nėra taip, kad sėdėčiau ir negalėčiau nusėdėti.“

Pakabinęs sportbačius ant vinies, R. Javtokas kurį laiką sportą paliko nuošalyje. Treniruotis jis pradėjo tik prieš porą savaičių, bet tai daro tik dėl savęs, o ne dėl to, kad planuotų žaisti mėgėjiškai ar su veteranais.

„Žaisti neprofesionaliai noro nėra, – teigė R. Javtokas. – Jeigu tai daryčiau, tai tik dėl sveikatos – kad nesurambėčiau, nesustabarėčiau. Porą savaičių sportuoju dėl savęs, bet krepšinis nėra tai, ką norėčiau daryti.“

Kamuolį į rankas jis šią vasarą paėmė tik kartą. Prieš kelias dienas „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje sutikęs į krepšį mėtantį Paulių Jankūną, R. Javtokas taip pat nusprendė pamiklinti riešą.

„Mečiau į krepšį ir supratau, kad seniai mėčiau“, – juokėsi 37 metų vyras.

Nors į aikštę pats žengti nebenori, R. Javtokas nuo krepšinio neatitolo. Vasarą jis pradėjo dirbti „Žalgirio“ sporto direktoriaus pareigose, o kai į Kauną persikėlė Lietuvos rinktinė, R. Javtokas nepraleido progos apsilankyti jos treniruotėse.

Tai, ką iki šiol matė rinktinės žaidime, R. Javtoką džiugina. Nors jis įžvelgia minusų, tačiau sako, kad pastaruosius turėtų nusverti teigiami dalykai.

„Susirinkusi labai gera rinktinė, atvažiavo daug gerų žaidėjų. Aš į viską žiūriu pozityviai. Taip, dar nėra tarpusavio supratimo, bet daug kas sekasi, – aiškino R. Javtokas. – Motiejūno prisidėjimas ketvirtoje pozicijoje yra svarbus. Rinktinėje yra geri žaidėjai, tik per daug individualiai dirba. Manau, viskas bus tik geriau.“

Per pirmąsias ketverias rungtynes rinktinei daugiausia priekaištų kliuvo dėl gynybos. R. Javtokas čia taip pat įžvelgė problemą, tačiau ne tokią, kuri būtų neištaisoma.

„Kai kurie žaidėjai niekada nebuvo stiprūs gynyboje, bet tai vėl yra nesusikalbėjimas, nesusižaidimas. Manau, treneris dar tai įdiegs. Vis tiek tai naujas treneris, nauja filosofija. Kartais būna tokių atakų, kai atrodo, kad varžovas laisvas meta. Gal tai kalbėjimo stoka, ar treneris turi stipriau įdiegti savo sistemą“, – spėliojo R. Javtokas. 

R. Javtoko ir Lietuvos rinktinės keliai trumpam susikirto, tačiau netrukus išsiskirs. Rinktinė už dviejų savaičių pradės Europos čempionatą, o R. Javtokas – klubinį sezoną, savo pirmąjį naujose pareigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS