Švęsti pasiruošęs K. Maksvytis: tai buvo vienas sunkiausių sezonų per mano karjerą | KaunoDiena.lt

ŠVĘSTI PASIRUOŠĘS K. MAKSVYTIS: TAI BUVO VIENAS SUNKIAUSIŲ SEZONŲ PER MANO KARJERĄ

  • 0

Klaipėdos „Neptūnas“ mažojo finalo serijoje 3-1 palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ bei iškovojo LKL bronzos apdovanojimus. Pajūrio ekipa ant stipriausio šalies čempionato apdovanojimo pakylos užlipo po vienerių metų pertraukos.

„Turbūt, nes to nusipelnėme“, – į žurnalistų klausimą, ar stipriai švęs, atsakė uostamiesčio ekipos vairininkas Kazys Maksvytis.

„Neptūnas“ šį sezoną buvo mėtytas įvairių negandų – pokyčiai vadovybėje, komandos sudėtyje. Vis dėlto, į Klaipėdą praėjusią vasarą sugrįžęs strategas sugebėjo išplukdyti savo laivą iki pagrindinio sezono tikslo – LKL apdovanojimų.

„Dabar tikrai yra lengviau, – po pergalės sakė Maksvytis. – Padėkojau savo komandos nariams, tikrai nelengvas sezonas, vienas sunkesnių per mano karjerą. Padėkojau žaidėjams, kad rūbinėje išlaikė komandinę dvasią ir nepasidavėme, surėmėme pečius ir laimėjome seriją. Galime lyginti ekipų sudėtis, trenerių štabus. Labai gerbiu Ramūną Butautą, pradedant jo visa šeimos trenerių dinastija. Žinau trenerio Kadžiulio galimybes. Laimėjome tikrai prieš gerą komandą. Pažiūrėkite į žaidėjus: Lorenzo Wiliamsas, broliai, Žanis Peiners, Gintaras Leonavičius, visi kiti... Tai yra labai gera komanda. Manau, kad padarėme labai gerą darbą.“

Apie pergalę prieš buvusį klubą: „Norėčiau pasveikinti Panevėžio klubą, nors jie ir nelaimėjo. Man smagu, kad mes laimėjome, tačiau nesmagu, kad pralaimėjo mano buvusi komanda. Su „Lietkabeliu“ vis dar palaikau gerus santykius – tiek su žaidėjais, tiek su administracija. Manau, kad tie dalykai šalia krepšinio išlieka. Man smagu, kad aš laimėjau, bet dėl jų nėra smagu.“

Apie antrą mačo pusę: „Mes visa seriją atakavome jų lyderius – brolius ir Lorenzo, nes tai kūrėjai apie juos sukasi žaidimas. Broliai išplečia aikštelę, o Lorenzo kuria. Didesnį dėmesį skyrėme jiems. Kiti žaidėjai yra pagalbininkai, daugiau juodadarbiai.  Manau, kad pradedant antromis serijos rungtynėmis mes to plano gerai laikėmės. Akcentavome, kad turime apsiginti, stengtis žaisti greitai. Jeigu nepelnome pigių taškų, nemėtyti pigių tritaškių ir įžaidinėti kamuolį ilgiau, kad „Lietkabelis“ vargtų gynyboje. Tai pavyko. Pirmoje pusėje gana nebloga gynyba, tačiau atakų pabaigose buvo problemų, kuomet varžovai sumetė tritaškius ir atkovojo kamuolį puolime. Jau tada galėjome susikrauti persvarą. Žinoma, prisidėjo žaidėjai, kurie anksčiau žaidė prasčiau. Želionis buvo pagrindinis veikėjas, ypatingai antroje dvikovos pusėje.

Apie gerą tritaškių pataikymą: „Manau, kad mes pataikėme šiek tiek prasčiau vidurkiu praeitose rungtynėse. Tikrai turime žaidėjų, kurie gali pataikyti tritaškius, varžovai tą žino ir neleido mūsų metikams mesti. Provokavo atakuoti blogiau metančius žaidėjus. Šulskis ir Želionis yra geri metikai, jie galbūt šiek tiek perdegė ir pirmose serijos rungtynėse tiesiog nepataikė. Manau, kad tai grynai psichologinis fonas.

Apie pasitikėjimą Šulskiu: „Tai pasiteisino. Žinote, yra sudėtinga atkrintamųjų metų įvedinėti naujus žaidėjus. Šulskis pirmose rungtynėse tikrai nežaidė gerai. Tačiau ką turėjome leisti? Mikalauską, galbūt Beliauską? Šulskis gerai dirbo kitą savo darbą. Kadangi jis yra aukštas, mes galėjome keisti ginamaisiais, galėjome daryti kitus dalykus. Vytas mažai duodavo puolime, tačiau šiandien jis gerai žaidė ir gynyboje, ir puolime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS