Tarptautiniame turnyre Kaune - garsių klubų pamainos akistatos | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIAME TURNYRE KAUNE - GARSIŲ KLUBŲ PAMAINOS AKISTATOS

Maskvos CSKA, Kauno „Žalgirio“ ir kitų garsių krepšinio klubų jaunoji pamaina, komandos iš Suomijos, Rusijos, Latvijos išbandė jėgas dideliame tarptautiniame turnyre Kaune.

A.Sabonio krepšinio mokyklos salėje vykusiose varžybose dalyviai rungtyniavo 3 amžiaus kategorijose. Kaip ir dera šeimininkams, visose jų jie kopė ant prizininkų pakylos.

Jauniausiųjų, 2003 metais gimusių žaidėjų grupėje, „saboniukai“ net 65:30 sutriuškino CSKA ekipą, panašiais rezultatais pranoko Samaros „Samarskije Losi“ ir Suomijos „Sykki“ komandas, visiškai 99:16 nepaliko vilčių svečiams iš Kaliningrado ir įrodė pranašumą prieš Vlado Knašiaus mokyklos auklėtinius iš Klaipėdos.

„Labai džiaugiamės, kad mums pavyko apginti šio turnyro čempionų vardus, nors kovoje dėl titulo turėjome iš visų jėgų paplušėti žaisdami su Klaipėdos komanda, - portalui kaunodiena.lt sakė Sabonio KC 2003 bei Lietuvos jaunių (iki 16 metų) rinktinės treneris Rolandas Rakutis. - Savo kovingumu labai gerą įspūdį paliko "charizmatiškieji" suomiai, kurie kovojo ir grūmėsi dėl kiekvieno aikšteles centimetro. Jie sukūrė didžiausią turnyro sensaciją, po labai atkaklios kovos ir pratęsimo nugalėję garsiojo Maskvos CSKA bendraamžius“.

R.Rakučio žodžiais, dalyvavimas „Sabonis Team 97“ taurės turnyre jo auklėtiniams yra labai naudingas. Žaidėjai ne tik turi galimybę varžytis su kitų šalių sporto mokyklų auklėtiniais, bet ir pabendrauti, patobulinti savo užsienio kalbų žinias bei užmegzti draugiškus santykius.

2000-aisiais gimusių vaikinų grupėje šeimininkams atstovavo dvi komandos. Įdomu, jog visus priešininkus įveikusi A.Sabonio-2-oji komanda gerokai pranoko 1-ąją rinktininę. Vis dėlto geriausią rezultatą pasiekė svečiai iš Vilniaus – Šarūno Marčiuliono ekipos krepšininkai.

Čempionus treniruojantis buvęs žinomas krepšininkas Erikas Kučiauskas džiaugėsi galimybe metų sandūroje išbandyti savo auklėtinių jėgas tokiame solidžiame kontekste.

„Mums sunkiausios rungtynės buvo su aikštelės šeimininkų komanda, su kuria varžėmės ir MKL čempionate, ir neseniai vykusiame PZU turnyre. Džiaugiuosi, kad mano auklėtiniai išpildė iškeltus uždavinius ir pademonstravo ryžtą, kovodami turnyre. Dėkoju vaikinams už darbą 2014-aisiais, o tėveliams už didžiulį palaikymą“, -kalbėjome E.Kučiauskas.

Vyriausioje 1997-aisiais gimusių žaidėjų grupėje saboniukams teko konkuruoti ne tik su svečiais iš Sankt Peterburgo bei Rygos, bet ir sostinės komandomis. Šį kartą pranašesni buvo vilniečiai. Š.Marčiulionio mokyklos ekipa buvo pirma, „BS Vilniaus“ klubas – antras. Kauniečiams atiteko bronza.

Čempionus treniruojantis Lietuvos rinktinės gynėjo Martyno Pociaus tėvas Gintaras Pocius neslėpė pasitenkinimo dėl auklėtinių sėkmės bei turnyro lygio, tačiau pabrėžė ateityje laukiąs didesnių iššūkių.

„Turnyras buvo labai naudingas. Gerai, kad galėjau paeksperimentuoti ir leisti žaisti tiems žaidėjams, kurie mažiau rungtyniauja čempionato metu. Laimėjome prieš visas komandas nemažu skirtumu. Iš vienos pusės, tai džiugina, be to, galėjo parungtyniauti visi žaidėjai, iš kitos pusės - norėjosi, kad visos komandos būtų rungtyniavusios pajėgiausia sudėtimi. Dėkoju vaikų tėveliams ir akademijos darbuotojams, kurie mus fantastiškai palaikė“, - dėstė G.Pocius.

Varžybas stebėjęs Lietuvos jaunių (iki 16 metų) rinktinės ir NKL klubo „Sūduva-Mantinga“ treneris Giedrius Žibėnas teigė tradiciniame Naujametiniame turnyre Kaune apsilankantis kasmet ir likęs patenkintas jaunųjų šalies krepšinio talentų pasirodymais.

GALERIJA

  • Tarptautiniame turnyre Kaune - garsių klubų pamainos akistatos
  • Tarptautiniame turnyre Kaune - garsių klubų pamainos akistatos
  • Tarptautiniame turnyre Kaune - garsių klubų pamainos akistatos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS