Tikisi sėkmingo europinio debiuto | KaunoDiena.lt

TIKISI SĖKMINGO EUROPINIO DEBIUTO

Nediduko, vos 40 tūkst. gyventojų turinčio Ceglėdo komanda šįvakar taps ir Lietuvos krepšinio istorijos dalimi – su šio Vengrijos miestelio ekipa debiutines Europos moterų krepšinio taurės turnyro rungtynes savo aikštėje žais Kauno rajono "Hoptrans-Sirenos".

Lietuvos čempionės tarptautinį egzaminą pasitinka kupinos ryžto, tačiau jau atsikračiusios praėjusio sezono euforijos.

Praėjusį pavasarį, nepaisant kuklios sudėties, neįtikimą žygį iki Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionato aukso medalių surengusios kaunietės šiemet startavo prastai. Pralaimėjimas dviženkliu skirtumu bronzos medalių laimėtojai Vilniaus "Kibirkščiai" – ne sensacija, tačiau kluptelėjimas Klaipėdoje prieš "Fortūną" privertė sunerimti "Hoprans-Sirenų" strategą Liną Šalkų.

Pasitikėjimas savo jėgomis sugrįžo po trijų iš eilės pergalių – Kauno rajono krepšininkės įveikė Kauno "Aistes-LSU", "Šiaulius-Universitetą" ir LMKL naujokę Ukmergės "Vilkmergę".

Europos taurės turnyras – nauja patirtis "Hoptrans-Sirenoms". Lietuvos čempionės A grupėje išmėgins jėgas su Ceglėdo VBW CEKK komanda, vėliau – su Ašodo "Maccabi" (Izraelis) ir favorite – Maskvos srities "Sparta&k" (Rusija) ekipa.

Neseniai "Hoptrans-Sirenas" sustiprino 23-ejų įžaidėja Shakena Richardson. 163 cm ūgio amerikietė praėjusį sezoną atstovavo prestižinio Seton Holo universiteto komandai, per rungtynes rinko vidutiniškai po 12,4 taško, atliko po 5,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,6 kamuolio. Šiemet S. Richardson dalyvavo Moterų nacionalinės krepšinio asociacijos (WNBA) naujokių biržoje, ją pakvietė Dalaso "Wings" klubas, tačiau jame žaidėja neįsitvirtino.

– Kokiomis nuotaikomis pasitinkate Europos taurės varžybas? – pradėjome pokalbį su "Hoptrans-Sirenų" klubo direktore ir viena ekipos lyderių Rasa Žemantauskaite-Matlašaitiene.

– Lyg tyčia pasipylė žaidėjų traumos, tad nerimo yra. Vis dėlto neabejoju, kad ketvirtadienį visos suremsime pečius ir rimtai susikausime su Vengrijos komanda. Turime parodyti savo čempionišką charakterį, kuris mus vedė į netikėtas pergales praėjusį sezoną.

– Kaip paaiškintumėte vangų komandos startą Lietuvos čempionate?

– Tikslaus atsakymo nėra. Kalbėčiau netgi apie tam tikrą mistiką. Per visą savo karjerą neprisimenu kitų tokių išbandymų, kurie šį kartą užgriuvo mus visais frontais: rūpesčiai – ir dėl žaidėjų sveikatos, ir dėl kai kurių krepšininkių parinkimo ("Hoptrans-Sirenos" sezono pradžioje išsiskyrė su amerikiete Candace Williams – aut. past.). Be to, LMKL čempionatas kol kas stebina rezultatais. Pavyzdžiui, "Kibirkštis" įveikė mus, po to pralaimėjo klaipėdietėms, vos nenusileido Šiaulių klubui, kurį mes sutriuškinome. Gal tai sezono pradžios simptomai? Kaip sako treneris L.Šalkus, viščiukus skaičiuosime rudenį.

– Kaip vertinate vasarą komandoje įvykusias permainas?

– Didžiausias mūsų nuostolis – Santa Okockytė (naudingiausia LMKL finalo žaidėja pasirašė sutartį su Švedijos klubu – aut. past.). Tikėjomės, kad ją pakeis Gabrielė Gutkauskaitė, bet ji patyrė traumą ir ilgam iškrito iš rikiuotės – įžaidėjai plyšo kelio raištis. Likome be žaidimo motoriuko. Ir aš, ir kitos krepšininkės neišvengė traumų. Kita vertus, sveikstame, tad netrukus turėtume pademonstruoti tikrąjį savo žaidimo lygį. Sustiprėjo mūsų puolėjų grandis, kai ją papildė 190 cm ūgio amerikietė Tori Jarosz.

– Vengrijos klubas savo šalies čempionate taip pat jau patyrė ne vieną nesėkmę, o į Europos taurės turnyro A grupę pateko tik po papildomų atrankos mačų, įveikęs Krasnojarsko "Jenisej" ekipą. Ką manote apie būsimas varžoves?

– Matėme jų rungtynių vaizdo įrašus. Atrodo, kad Ceglėdo komanda nėra neįveikiama, nors turi legionierę iš JAV – 196 cm ūgio vidurio puolėją Elizabeth Molly Schlemer, dvi Serbijos krepšininkes. Tačiau mes žaisime savo aikštėje. Tikimės, kad sirgaliai šiandien 19.30 val. gausiai susirinks į Garliavos sporto areną ir padės mums pasiekti istorinę pergalę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS