Treneris E.Nickus: R.Meilutytė – pavyzdys jauniems krepšininkams | KaunoDiena.lt

TRENERIS E.NICKUS: R.MEILUTYTĖ – PAVYZDYS JAUNIEMS KREPŠININKAMS

  • 1

Kauno rajono „LSU-Atleto“ vyr. treneris Edas Nickus ne tik rengiasi svarbiausioms komandos kovoms Lietuvos krepšinio lygoje, bet ir daug dėmesio skiria Lietuvos sporto universiteto savaitgalio krepšinio akademijai. Čia kiekvieną sekmadienį prakaitą lieja jaunieji krepšininkai.

- LSU savaitgalio krepšinio akademija įkurta prieš du mėnesius. Ar pasiteisino jos veikla?

- Akademijoje daug dėmesio skiriame žaidėjų krepšinio technikos veiksmų gerinimui. Jaunieji krepšininkai pluša negailėdami jėgų kiekvieną sekmadienį. Be to, su vaikinais nemažai diskutuojame apie ateitį, norime, kad jie būtų išskirtinės asmenybės. Remiuosi ilgamete patirtimi, stebiu Lietuvos krepšinio lygos žaidėjus,  ir galiu teigti, kad svarbus ne tik geras fizinis ar taktinis, bet ir psichologinis pasirengimas, stipri valia. Jaunasis krepšininkas privalo pasitikėti savimi, turėti tikslą. Pastebėjau, kad ne pirmo ryškumo žaidėjai krepšinyje lieka ilgiau- tampa gabiais treneriais, vadybininkais ar net pasirinkę kitą kelią neatitolsta nuo krepšinio. Vis dėlto pagrindinis Akademijos  tikslas - parengti kuo geresnį krepšininką. Taip pat labai svarbu, kad čia praktiką atlieka Universiteto studentai  būsimieji treneriai.

- Kokie treneriai Akademijoje dalijasi patirtimi?

- Stengiamės, kad savo žinias jauniesiems krepšininkams perduotų patyrę treneriai. Užsiėmimus vedė  Rimvydas Samulėnas, Romualdas Petronis, Darius Dikčius, Laimonas Eglinskas, patirtimi dalijosi Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Kšyštofas Lavrinovičius. Lietuvoje daug gerų specialistų, siekiame, kad jie perduotų savo žinias. Nežinau nė vieno aukštumas pasiekusio krepšininko, kurį būtų parengęs vienas treneris. Apie būsimas žvaigždes turime galvoti jau dabar.
     

Dažnai pakalbu su treneriais, matau dar vieną Lietuvos krepšinio bėdą. Nemažai  talentingų 17-mečių krepšininkų taip ir neateina į vyrų krepšinį. Nelabai turime ką kviesti į Lietuvos krepšinio lygos komandas. Kažką darome neteisingai. Dažnai baigę sporto mokyklas neturi kur tęsti krepšininko karjeros, nedaug galimybių ir įstojus į aukštąją mokyklą.

-  Užsiėmimai vyksta  sekmadieniais. Jauniems krepšininkams - tai  nemažas krūvis..

- Jauniems krepšininkams geriausias pavyzdys galėtų būti Rūta Meilutytė. Pažiūrėkite, kiek laiko ji   treniruojasi. Ar nors vienas krepšininkas tiek  skiria treniruotėms? Tam,       
  kad  pasiektų aukštumas, reikia skirti daug pastangų. Apskritai, daugumos vaikų sveikata labai prasta. Nemažai ateinančių sportuoti  jaun duomenys neatitinka minimalių
  reikalavimų. Mūsų Akademijoje treniruojasi 11- 18 metų  krepšininkai, stengsimės, kad kuo daugiau jaunuolių taptų ne tik gerais krepšininkais, bet ir  išskirtinėmis
  asmenybėmis.

- Tikitės, kad dar daugiau jaunuolių susidomės Akademijoje  rengiamomis treniruotėmis?

- Mes galime padėti jauniems krepšininkams, tačiau vien trenerio norų neužtenka. Neabejoju, kad per kelis mėnesius jie pagerino įgūdžius, padėjome įžvelgti klaidas. Ateityje ketiname daryti ilgesnius užsiėmimus, matome, kad pusantros valandos neužtenka. Jaunieji krepšininkai turi treniruotis tris valandas per dieną. Stengsimės pakviesti geriausius trenerius, o Akademiją lankytų apie pusė šimto jaunuolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vanga-

Butu idomu paziureti i tuos uzsiemimus, nes Lietuvoj isaugintu krepsininku technikos daug elementu bei bendras taktinis isprusimas yra zemiau kritikos, del ko ir sedime tokioje duobeje!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS