Vieni tebesitiki krepšinio varžybų, kiti laidoja viltis | KaunoDiena.lt

VIENI TEBESITIKI KREPŠINIO VARŽYBŲ, KITI LAIDOJA VILTIS

Vis daugiau vyrų krepšinio Eurolygos komandų grįžta į treniruočių bazes, tačiau daugėja ir abejojančių, ar pavyks pratęsti šį sezoną.

E.Ulanovas – skeptikas

"Netikiu, kad Eurolygos turnyras bus atgaivintas, kad bus sužaistos likusios rungtynės. Vilčių kažkiek yra, tad negalėčiau kategoriškai tvirtinti, kad jau viskas baigta, bet bus labai sunku realizuoti planus, –  interviu krepšinio komentatoriui Vaidui Čeponiui sakė Kauno "Žalgirio" žaidėjas Edgaras Ulanovas. – Juk kiekvienoje šalyje – vis kitokia situacija. Man daugiausia klausimų kelia tai, kaip elgtųsi legionieriai iš JAV. Atvykusiųjų lauktų izoliacija, sugrįžusiųjų į tėvynę – vėl ta pati procedūra. Ar krepšininkams išvis apsimokės keliauti?"

"Laukiame, kaip viskas toliau klostysis, tačiau neginčytinas prioritetas – žmonių saugumas ir sveikata. Jeigu egzistuos bent menkiausia tikimybė, kad žaidėjai ar sirgaliai gali užsikrėsti COVID-19, tęsti Eurolygos sezoną – beprasmybė, – teigė Sankt Peterburgo "Zenit" ekipos įžaidėjas Antonas Ponkrašovas. – Manau, kad Eurolygos vadovai puikiai supranta problemą, nors matyti, kad yra dvi stovyklos: vieni vis dar nori rungtyniauti, kiti nenusiteikę darbui ir jau atostogauja. Aš palaikau norinčius žaisti, tačiau neįsivaizduoju, kaip šių dienų sąlygomis reikėtų suburti mūsų komandą."

Padėtis – sudėtinga

Eurolygos strategai ketina iki gegužės 24-osios nuspręsti, ar turnyras bus tęsiamas.

Komandoms liko po šešerias reguliaraus sezono rungtynes. Užėmusioms 1–8 vietas dar tektų žaisti atkrintamuosius mačus, o pabaigtuvėms – finalo ketverto varžybos.

Yra dvi stovyklos: vieni vis dar nori rungtyniauti, kiti nenusiteikę darbui ir jau atostogauja.

"Manau, kad Eurolygos sezonas nebus pratęstas, nors dedama daug pastangų, kad komandos galėtų žaisti, – kalbėjo Stambulo "Anadolu Efes" klubo generalinis direktorius Alperas Yilmazas. – Tačiau turnyre dalyvauja dešimties šalių ekipos iš šešiolikos miestų. Veiksmai turėtų būti labai gerai koordinuojami, kad visos komandos galėtų vienu metu keliauti ir susirinkti į vieną valstybę, joje praleistų tam tikrą laiką ir pradėtų žaisti. Mūsų šalyje reikalai dėl koronaviruso gerėja, bet užsikrėtusių Rusijoje daugėja kiekvieną dieną. Ispanijoje padėtis šiek tiek prastesnė nei Italijoje, o JAV, kur dauguma Eurolygos legionierių, išlieka COVID-19 epicentru."

"Dėl Eurolygos likusios sezono dalies aš esu pesimistas. Viską suderinti ir preciziškai kontroliuoti būtų labai sudėtinga", – pareiškė Vitorijos "Baskonia" klubo prezidentas Jose Antonio Querejeta.

"Mūsų žaidėjai – karantine, treniruojasi savarankiškai, pagal galimybes. Jeigu Eurolygos turnyras bus atnaujintas, visi bus rikiuotėje, nors šiuo metu užsieniečiams atvykti į Rusiją nėra jokių galimybių, – sakė Maskvos srities "Chimki" klubo generalinis direktorius Pavelas Astachovas. – Kol nevyksta varžybos, skaičiuojame nuostolius, o jie – šimtai milijonų rublių."

Paraiška iš Liublianos

Prie kandidatų surengti lemiamas Eurolygos kovas – Kauno, Belgrado, Atėnų ir Kelno – prisijungė Slovėnijos sostinė Liubliana.

Varžybos vyktų "Stožice" arenoje, talpinančioje beveik 13 tūkst. sirgalių.

Slovėnijos žiniasklaida tvirtina, kad Liublianos meras Zoranas Jankovičius jau yra užsitikrinęs visokeriopą šalies ekonomikos ir technologijų ministro Zdravko Počivalšeko pritarimą.

Belgrado garantijos – Serbijos prezidento Aleksandro Vučičiaus ir premjerės Anos Brnabič palaikymas.

Tačiau Slovėnijoje – geresnė padėtis dėl Covid-19: gegužės 14-osios duomenimis, užsikrėtusių buvo 1 463, pasveikusių – 260, mirusių – 103, o Serbijoje – atitinkamai 10 295, 3 824 ir 222.

GALERIJA

  • Ruošiasi: Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkai viliasi, kad Eurolygos pabaigtuvės bus surengtos jų mieste.
  • Procedūra: „Baskonia“ žaidėjams prieš kiekvieną treniruotę matuojama kūno temperatūra.
  • Pastangos: „Barcelona“ legionierius, buvęs žalgirietis B.Daviesas intensyviai kaupia jėgas.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS