Vilniečiai favoritus privertė pasinervinti | KaunoDiena.lt

VILNIEČIAI FAVORITUS PRIVERTĖ PASINERVINTI

Kėdainių „Nevėžio“ klubo puolėjas Regimantas Miniotas sumetė 29 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir nukalė pergalę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU)  ekipai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato pusfinalyje. Kauniečiai pirmajame etapo mače 104:95 pranoko Vilniaus universiteto (VU) ekipą.

Pirmosios pusfinalio rungtynės daugkartiniams LSKL čempionams prasidėjo sėkmingai. Jie iškart truktelėjo į priekį ir atsiplėšė 9 taškais (29:20). Tačiau antrajame ketvirtyje viskas apsivertė aukštyn kojomis. Vilniečiai, laikyti aiškiais poros autsaideriais, nes į pusfinalį prasmuko tik paskutiniu momentu, spurtavo įspūdingai – 33:19 ir ėmė pirmauti. Ypač jų gretose buvo pastebimas Vytautas Saulis, iš viso surinkęs 28 taškus. Tiesa, ir kiti komandos nariai, namuose palaikomi savo aistruolių, puikiai talkino savo snaiperiui. Komandiniu žaidimu vilniečiai, kurių branduolys rungtyniauja tik trečiajame pagal pajėgumą šalies krepšinio divizione - Regionų krepšinio lygoje (RKL), pranoko kur kas labiau patyrusius varžovus. Vis dėlto Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vedami favoritai netruko atsikvošėti ir trečiąjį ketvirtį laimėjo 32:24, o darbą pabaigė sėkmingai susiklosčiusiame ketvirtajame – 24:18. Tiesa, likus žaisti 3 min. rezultatas dar buvo lygus 92:92.

Pasak VDU ekipos trenerio Arūno Juknevičiaus, jo auklėtiniai puikiai pradėjo rungtynes, bet vėliau sustojo, taip leisdami įsibėgėti varžovams. Apie favoritų atsipalaidavimą liudija ir gerokai didesnis jų klaidų skaičius: 17 lyginant su 11.

Vis dėlto profesionalūs krepšininkai laiku susigriebė ir įrodė pranašumą prieš mėgėjus.

VU vairininkas Rimantas Kaminskas pagyrė savo ekipą, metusią rimtą iššūkį daugkartiniams Europos studentų čempionams.

Nugalėtojams R.Miniotas pataikė 11 iš 16 dvitaškių, 1 iš 3 tritaškių, 4 iš 5 baudos metimų bei iš viso surinko 36 naudingumo balus. NKL klube „Sintek-Jonava“ rungtyniaujantis Rytis Juknevičius pataikė 4 tritaškius iš 7, pelnydamas 22 taškus, atkovojo 8 kamuolius bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Iš viso gynėjas surinko 29 naudingumo balus. Rokas Stankevičius pridūrė 19 taškų, Ignas Labutis – 18 taškų, Grantas Vasiliauskas ir Marijus Užupis – po 8 taškus.

Vilniečiams Vytautas Saulis pataikė 6 iš 7 dvitaškių, 5 iš 9 tritaškių). Lyderiui gerai talkino Mantas Dong, įmetęs 20 taškų, Kristijonas Kirlys – 15 (8 rezultatyvūs perdavimai), Paulius Leščinskas – 8 .

Atsakomasis pusfinalio mačas bus žaidžiamas ateinantį pirmadienį VDU sporto centro salėje, o poros nugalėtojas, žengsiantis į finalą bus išaiškintas susumavus dviejų rungtynių rezultatus.

Gairės: LSKL, LKL, NKL
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS