Žalgiriečių startas Eurolygoje – su pilnomis kišenėmis ir jauduliu | KaunoDiena.lt

ŽALGIRIEČIŲ STARTAS EUROLYGOJE – SU PILNOMIS KIŠENĖMIS IR JAUDULIU

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien pradės naują Eurolygos sezoną. Bolonijos „Segafredo“ arenoje žalgiriečiai kibs į atlapus Italijos vicečempionei „Virtus“ ekipai. Prieš tarptautinį startą kauniečiai pristatė savo ambicijas ir biudžetą.

Iš sirgalių – 6 milijonai

Rekordinės pajamos praeitą sezoną įkvepia dar didesniems žygiams šiemet – neslepia stipriausios Lietuvos komandos vadovai.

Prieš pirmas Eurolygos sezono rungtynes „Žalgiris“ pateikė praėjusio sezono rezultatų ir finansų apžvalgą, pristatė 2023–2024 m. sezono biudžetą, naujoves ir planus.

„Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Jankūnas pradėjo nuo praeito sezono ataskaitos, kurioje finansiniai rodikliai kauniečius vėl džiugino: vietoj planuoto 11,3 mln. eurų biudžeto pavyko surinkti rekordinius 14,2 mln. eurų. Prie to prisidėjo kasmetis miesto savivaldybės indėlis (2 mln.), rėmėjų ir reklamos paslaugų lėšos (3,8 mln.), didesnės, nei planuota, pajamos iš sportinių premijų (1,8 mln.). Išskirtiniai – bilietų pardavimo skaičiai: vietoj planuotų 4 mln. surinkta net 6,6 mln. eurų.

„Į bilietų pajamas įėjo ne tik dažni „sold-outai“ (visiškas arenos užpildymas – aut. past.), bet ir „Top 8“ rungtynės su „Barcelona“, – patikslino P. Jankūnas.

Paulius Jankūnas / zalgiris.lt nuotr.

Vidurkis – įspūdingas

Didėjant pajamoms, didesnės, nei planuota, buvo ir sezono sąnaudos: dėl pokyčių sudėtyje, kai prie komandos prisidėjo Achille Polonara ir Isaiah Tayloras, taip pat dėl kitų priežasčių buvo išleista ne planuoti 11,3 mln. eurų, o 13,1 mln. eurų. Tiesa, sezoną klubas vis tiek užbaigė turėdamas 1 mln. eurų pelno, kurį skyrė 2021 m. paimtai paskolai grąžinti.

Atsižvelgiant į praėjusio sezono finansinę situaciją, šiek tiek paaugusius žaidėjų ir trenerių atlyginimus, kitas sąnaudas, komandos biudžetas 2023–2024 m. sezoną sieks 13 mln. eurų. Į šį biudžetą neįtraukta maždaug 0,5 mln. eurų išpirka, gauta iš Pirėjo „Olympiakos“ už Igną Brazdeikį.

Ieškodami pamainos I. Brazdeikiui stebime ir NBA treniruočių stovyklų žaidėjus.

Kaip ir kasmet, didesnį biudžetą Lietuvos čempionai planuoja įvertindami partnerių ir rėmėjų indėlį, augančias pajamas už parduotus bilietus. Tarptautinis sezonas dar neprasidėjo, bet klubo biudžetą jau papildė 2,15 mln. eurų, pardavus 4,5 tūkst. abonementų.

P. Jankūnas pasidžiaugė praeito sezono lankomumu ir šio sezono pradžios bilietų pardavimo tendencijomis. Praeitą sezoną „Žalgirio“ arenoje apsilankė 365 575 žiūrovai, o vidutinis Eurolygos rungtynių lankomumas – 14 836 žiūrovai.

Žvalgosi į NBA

Buvusiam „Žalgirio“ direktoriui ir akcininkui Pauliui Motiejūnui persikėlus į Eurolygos biurą, jis privalo perleisti savo akcijas.

Paklaustas apie pokyčius „Žalgirio“ akcininkų sąraše, P. Jankūnas teigė, kad P. Motiejūnas pats įvardys konkrečius sprendimus, tačiau neslėpė, kad domisi galimybe įsigyti savo gimtojo klubo akcijų.

Sportiniai komandos tikslai nesikeičia: žalgiriečiai Lietuvoje vėl sieks čempionų titulo „Betsafe-LKL“ pirmenybėse ir Karaliaus Mindaugo taurės, o Eurolygoje – pergalių kiekviename mače.

„Žalgirio“ vadovas neslėpė, kad dabartinė komandos sudėtis negalutinė. Klubo atstovai dairosi pamainos I. Brazdeikiui, bet skubėti neketina.

„Buvome numatę kelis variantus iš Eurolygos komandų, bet nesusitarėme, tad žvalgomės kitur, – į kitą Atlanto pusę bedė P. Jankūnas. – Spalio pabaigoje baigsis NBA treniruočių stovyklos. Kasmet ten sutarčių nepasirašę žaidėjai grįžta į Europą ar kitas rinkas. Šansų yra. Stebime tiek NBA treniruočių stovyklose, tiek Europoje dirbančius žaidėjus.“

Ambicijos: K. Maksvytis tikisi revanšo Latvijos rinktinę treniravusiam L. Banchi (nuotr. dešinėje). / lkl.lt, basket.lv nuotr.

Nori revanšo

Anot „Žalgirio“ ekipos vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio, kaip ir prieš kiekvieną startą Eurolygoje yra jaudulio, bet jis labiau pozityvus.

„Ne visas pasirengimo etapas buvo sklandus. Iš pradžių komanda ruošėsi be vyriausiojo trenerio, vėliau išvyko I. Brazdeikis. Tačiau esame geresnėje padėtyje nei pernai, nes žinome, kas mūsų laukia. Esame kupini ambicijų ir jaučiamės pasiruošę pirmoms rungtynėms“, – sakė K. Maksvytis.

Trenerio žodžiais, „Virtus“ klubas kiek nelogiškai prieš pat sezoną pakeitė vedlį – vietoj su vadovybe konfliktavusio Sergio Scariolo stojo Latvijos rinktinės strategas Luca Banchi.

Tik pernai į Eurolygą grįžusi Bolonijos komanda pasižymi žinomomis pavardėmis ir solidžiu amžiaus vidurkiu. Ryškiausi jos vedliai jau įkopę į ketvirtą dešimtį. Net 13 sezonų NBA praleidęs gynėjas Marco Belinelli – 37-erių, tiek pat sukako ir amerikiečiui aukštaūgiui Bryanui Dunstonui, kitam legionieriui Danieliui Hacketui – 35-eri, kartvelui Tornikei Šengelijai – 31-i.

„Patyrusi veteranų komanda, bet atletiška ir stipri. Turi naują trenerį, tad dar stebėsime, koks bus jo braižas. Yra nuoskaudų ir dėl pralaimėjimo L. Banchi vadovautiems latviams (pasaulio čempionate Filipinuose – aut. past.). Tad sieksime revanšo“, – neslėpė K. Maksvytis.

Bolonijos „Virtus“

Gynėjai, įžaidėjai: Isaia Cordinieris (Prancūzija, ūgis 194 cm), Gabrielis Lundbergas (Danija–Nigerija, 193 cm), Marco Belinelli (Italija, 196 cm), Alessandro Pajola (Italija, 193 cm), Jaleenas Smithas (JAV–Kroatija, 193 cm), Bruno Mascolo (Italija, 188 cm), Danielis Hackettas (Italija–JAV, 199 cm).

Puolėjai: Ognjenas Dobričius (Serbija, 200 cm), Tornikė Šengelija (Sakartvelas, 206 cm), Leo Menalo (Kroatija, 206 cm), Jordanas Mickey (JAV, 203 cm), Achille Polonara (Italija, 203 cm), Awudu Abassas (Gana–Italija, 198 cm).

Vidurio puolėjai: Devontae Cacokas (JAV, 203 cm), Bryantas Dunstonas (JAV–Armėnija, 203 cm).

Vyriausiasis treneris Luca Banchi (Italija), treneris asistentas Lassis Tuovis (Suomija).

GALERIJA

  • Žalgiriečių startas Eurolygoje – su pilnomis kišenėmis ir jauduliu
  • Žalgiriečių startas Eurolygoje – su pilnomis kišenėmis ir jauduliu
  • Žalgiriečių startas Eurolygoje – su pilnomis kišenėmis ir jauduliu
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Seneliui

jau tu tevai visai pradejai nusikalbet ziuriu ble ;)

Senelis

Kvaileliai sirgaliai sunesa pinigi- lyg zalgirys uz juos sumokes mokescius?! Palaikydavau krepsini rusu laikais ,kaip zopas sparde zalgirieciai kacopu armieciams , o dabar pinigi losia! Kai nera normaliu muzikos renginiu, spektakliu ,tai tenka eiti i varzybas , plemti alu ir regeti save ,kad tu cia tupas kaunieti bosas, tu cia taip gerai zaidi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS