„Žalgirio“ arena – antra lankomiausia Eurolygoje | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ ARENA – ANTRA LANKOMIAUSIA EUROLYGOJE

Kauno „Žalgirio“ klubas šį sezoną ir vėl gali pasigirti vienu stipriausių užnugarių tarp visų Eurolygos komandų. Tinklalapis „Eurohoops“ paskaičiavo, kad Lietuvos čempionų ekipos namų rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebi antra didžiausia auditorija Eurolygoje.

Vidutiniškai per Senojo žemyno turnyro mačus „Žalgirio“ arenoje apsilanko po 11,5 tūkst. sirgalių, o tai yra 74 proc. arenos užpildymas.

Kauniečiai pagal šį rodiklį nusileidžia tik Luko Lekavičiaus atstovaujamai Atėnų „Panathinaikos“ ekipai, kurios namų susitikimus Eurolygoje vidutiniškai stebi po 12,02 tūkst. sirgalių.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namie iki šiol yra sužaidę ketverias rungtynes, per kurias iškovojo dvi pergales – prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ir Belgrado „Partizan“ komandas. Pralaimėjimai buvo patirti kovose su Vitorijos „Baskonia“ ir Madrido „Real“ komandomis.

Tiesa, būtent akistatoje su Ispanijos vicečempionais „Žalgirį“ palaikė didžiausia sezono auditorija – 13,148 tūkst.

Savo mylimą komandą gausiai palaiko ir turkai. Stambulo „Fenerbahče“ komandos namų rungtynes vidutiniškai stebi 11,3 tūkst. sirgalių, o tai Eurolygoje yra trečias rezultatas.

Mažiausiai sirgalių Eurolygoje renkasi į „Barcelonos“ namų mačus (5,36 tūkst.). Vis dėlto, tai yra 70,6 proc. nedidelės „Palau Blaugrana“ arenos užpildymas.

Gerokai nykesnėje aplinkoje namie žaidžia Stambulo „Anadolu Efes“, kurių rungtynes vidutiniškai stebi 5,6 tūkst. sirgalių, tačiau „Sinan Erdem“ arenos užpildymas siekia viso labo 35,4 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS