„Žalgirio“ gretose – iš NBA atvykstantis gynėjas | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ GRETOSE – IŠ NBA ATVYKSTANTIS GYNĖJAS

  • 4

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda sulaukė papildymo. Lietuvos čempionai iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 27-erių gynėju Edmondu Sumneriu, kuris pastaruosius penkerius metus praleido NBA lygoje.

„Papildymo ieškojome ilgą laiką, turėjome nemažai variantų ir nenorėjome perskubėti. Džiaugiamės, kad mūsų pastangos davė rezultatų ir pavyko susitarti su žaidėju, turinčiu pakankamai daug aukščiausio lygio patirties. Tikimės, kad Edmondo adaptacija Europoje neužtruks“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas.

„Xavier Muskeeters“ universiteto komandoje žaidusį E. Sumnerį 2017-ųjų NBA naujokų biržoje 52-uoju šaukimu pasirinko Naujojo Orleano „Pelicans“ komanda, kuri jį iškart išmainė į Indianos „Pacers“ ekipą.

Ten 198 cm ūgio gynėjas praleido ketverius metus, tuo pačiu vis rungtyniaudamas ir G lygos Fort Veino „Mad Ants“ ekipos gretose. Indianoje jo komandos draugu buvo ir lietuvis Domantas Sabonis.

Naujasis žalgirietis geriausius metus su Indianos marškinėliais sužaidė 2020–2021 m. sezone. Per 55 rungtynes ant parketo vidutiniškai praleisdavo po beveik 16 minučių, per kurias rinkdavo po 7,5 taško, o tritaškius mesdavo net 40 proc. tikslumu.

2022–2023 m. sezone E. Sumnerį į savo gretas pasikvietė Bruklino „Nets“ komanda. Čia amerikietis vėl sužaidė daugiau nei 50 rungtynių, per kurias rinkdavo po 7 taškus, atkovodavo po 1,5 kamuolio ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Vasarą E. Sumneris atsisveikino su „Nets“ ir pasirašė kontraktą su Šarlotės „Hornets“, kurioje sužaidė ketverias ikisezonines rungtynes, tačiau po mėnesio tapo laisvuoju agentu.

Į Kauną E. Sumneris turėtų atvykti šią savaitę, bet su komanda į Eurolygos rungtynes Milane dar nekeliaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

66

Eurolyga nėra žemas lygis, todėl NBA nurašytas žaidėjas, kuriam dar reikės mokytis nežingsniuoti, nieko gero neduos..........

Jo

Gan rezultatyvus- vidurkis 7 taškai... Nenoriu karksėti...

Jonas

Tiesa, yra gerų lietuvių, įžvelgiu finansinius interesus....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS