„Žalgirio“ šansai Eurolygoje – ir puikūs, ir migloti | KaunoDiena.lt

"ŽALGIRIO" ŠANSAI EUROLYGOJE – IR PUIKŪS, IR MIGLOTI

Kauno "Žalgirio" krepšininkai turės net keturias dienas, kad pasirengtų akistatai su Eurolygos čempione Stambulo "Fenerbahce". Statistika byloja, kad jei turi pakankamai laiko treniruotėms ir poilsiui, žalgiriečiai gali patiesti ir stipriausią priešininką.

Priims čempionus

Penktadienio mūšiui su Turkijos milžinu kauniečiai rengėsi ir vakarykščiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače su Alytaus "Dzūkija".

Po 24-ojo turo Eurolygos čempionate "Žalgiris" su 15 pergalių įsitvirtino įspūdingoje 4-ojoje pozicijoje. Jei per likusius 6 turus kauniečiams pavyktų išsilaikyti šioje aukštumoje, jie įgytų savo aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje. Pasak specialistų, žinant, koks audringas palaikymas vyrauja "Žalgirio" arenoje, tai taptų labai svariu argumentu kaunantis dėl išsvajoto bilieto į finalo ketvertą Belgrade.

Tiesa, pirmojo etapo pabaigai LKL čempionams teko itin sudėtingas tvarkaraštis. Po pasimatymo su svečiais iš Turkijos, jie vyks į Vitoriją, kur tradiciškai galingai rungtyniauja "Baskonia" kolektyvas. Būtent ši komanda, kol kas besirikiuojanti tik 9-oje vietoje, laikoma viena pavojingiausių "Žalgirio" konkurenčių kovoje dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Tvarkaraštis – sudėtingas

Ispanai atsilieka net 4 laimėjimais ir, atrodytų, nepretenduoja į "Žalgirio" pozicijas, tačiau pergalės atveju jie priartėtų iki trijų, o jei artimiausiame ture laimės išvykoje prieš itin nestabilius tėvynainius iš "Valencia", o kauniečiai nusileis "Fenerbahce" (17 pergalių, 3-ioji vieta), ekipas skirtų tik dvi pergalės.

Po to kovo 20-ąją "Žalgiris" namuose priims tragiškai atrodantį Milano "AX Armani Olimpia" kolektyvą (8 pergalės, 14 vieta), tačiau toliau vieną po kito tektų laikyti trijų Eurolygos favoritų egzaminus – kovo 22-ąją savo aikštėje su Madrido "Real" (14 pergalių, 5 vieta), kovo 30-ąją namuose su Maskvos CSKA (19 pergalių, 1 vieta) ir balandžio 6-ąją išvykoje su Pirėjo "Olympiakos" (17 pergalių, 2 vieta).

"Baskonia" finišo desertui dar liko priimti Bambergo "Brose" (9 pergalės, 13 vieta), išvyka į Barseloną (7 pergalės, 15 vieta) bei mūšiai namuose su Tel Avivo "Maccabi" (12 pergalių, 8 vieta) ir Stambulo "Anadolu Efes" (6 pergalės, 16 vieta). Blogiausia, kad kauniečiai turi itin neigiamą tarpusavio akistatų balansą, nes pirmajame rate savo aikštėje baskams nusileido triuškinamai – 77:97. Tad esant lygiam pergalių skaičiui, "Žalgiris", siekdamas būti aukščiau galutinėje rikiuotėje, turėtų išvykoje taip pat galingai nušluoti Vitorijos krepšininkus.

"Baskonia" išties gali pavyti Lietuvos čempionus, tačiau yra didelė tikimybė, kad į atkrintamųjų varžybų traukinį jie vis tiek įšoks. Neabejotina, kad šiuo metu žemiau lietuvių esančios pajėgiausių aštuonetuko komandos taip pat nelaimės visų rungtynių iš eilės.

Sportuos individualiai

Į Kauną "Fenerbahce" atvyks praėjusiame ture pelniusi itin vertingą tašką Madride, kur 86:83 patiesė "Real" ekipą. Karališkajam klubui šiame mače nebeatstovavo Jonas Mačiulis. 33 metų puolėjas nusprendė nutraukti sutartį su Ispanijos krepšinio milžinu.

"Nusibodo sėdėti ant suolo", – savo sprendimą paaiškino kaunietis, šį sezoną Eurolygos varžybose žaidęs vidutiniškai po 13 min. ir pelnydavęs 3 taškus.

Ispanijos ACB lygoje jis buvo dar retesnis svečias. Kol kas lietuvis ketina treniruotis individualiai ir dairytis naujo klubo. Vargu ar juo taptų "Žalgiris", nes naujų žaidėjų registracija Eurolygos turnyre jau baigėsi.

LKL fronte – lengviau

LKL čempionate žalgiriečiai artimiausias tris savaites galės atsipūsti kiek lengviau ir sutelkti dėmesį tarptautinėms kovoms. Po vakarykštės akistatos su "Dzūkija" kauniečių lauks kiti LKL autsaideriai – Kėdainių "Nevėžis" ir "Šiauliai".

Šalies čempionate "Žalgiriui" į nugarą kvėpuoja Vilniaus "Lietuvos rytas". Vilniečiai šeštadienį iškovojo 12-ąją pergalę iš eilės, svečiuose 83:76 (17:23, 30:20, 15:18, 21:15) pranokdami Prienų-Birštono "Vytautą". Sostinės klubą į priekį vedė 20 taškų pelnęs Jimmy Baronas, kuris net 15 taškų įmetė per antrąjį kėlinį. Loukas Mavrokefalidis surinko 19 taškų, Martynas Echodas pridėjo 17. "Vytautui", kuriam dėl traumos neatstovavo LaMelo Ballas, daugiausia taškų pelnė jo brolis LiAngelo. Gynėjas surinko 18 taškų (4/6 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 4/6 baudų).

Atkakliame mače "Vytautas", prasidėjus ketvirtajam kėliniui, vėl persvėrė rezultatą savo naudai – 63:62. Vis dėlto per paskutines 10 min. svečiai sugebėjo perimti iniciatyvą ir įrodyti savo pranašumą.

"Visi pripratę prie prieniškių dejonių, kad jie neturi žaidėjų, bet dabar jie turi vieną stipriausių kolektyvų Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad ketvirtajame kėlinyje pavyko perimti rungtynių kontrolę. Manau, kad Prienuose dar daug komandų turės problemų", – kalbėjo Vilniaus ekipos treneris Rimas Kurtinaitis.

GALERIJA

  • J. Mačiulis <span style=color:red;>(kairėje)</span>
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS