„Žalgirio“ trenerių štabą papildys italas | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ TRENERIŲ ŠTABĄ PAPILDYS ITALAS

  • 2

Kauno „Žalgirio“ trenerių štabas jau artimiausiu metu sulauks papildymo. Andrea Trinchieri asistentu Kaune taps jo tautietis Massimiliano Menetti.

50-metis specialistas yra sukaupęs nemenką patirtį Europos krepšinyje, o paskutiniu metu dirbo Elato „Hapoel“ ekipos vyr. treneriu Izraelyje.

„Kaip ir kalbėjome vos atvykus Andrea Trinchieri, treneriui suteikėme laiko apsižiūrėti. Dabar kartu su juo sutarėme, kaip galime sustiprinti trenerių štabą. Visi iki šiol štabe buvę treneriai taip pat lieka klube, jų funkcijos nesikeis. Papildymas reikalingas tam, kad treniruočių ir rungtynių metu galėtume vykdyti dar geresnį procesą“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas.

Emilijos Redžo „Reggiana“ klube savo trenerio karjerą asistento rolėje pradėjęs M. Menetti ketverius metus (1999–2003 m.) treniravo to paties miesto moterų krepšinio komandą, su kuria tapo šalies čempionu, o vėliau vėl grįžo į vyrų krepšinį.

„Reggiana“ klube jis dirbo komandos trenerio asistentu ir vis perimdavo komandos vairą į savo rankas – taip nutiko 2006-aisias ir 2008-aisiais. Tuomet vieną sezoną asistento rolėje jis praleido Montegranaro „Sutor Basket“ ekipoje, o 2010-aisiais ir vėl sugrįžo į „Reggiana“.

2011-aisiais M. Menetti buvo paskirtas vyriausiuoju komandos treneriu ir juo išdirbo net aštuonerius metus, vadovaudamas „Reggiana“ krepšininkams ne tik Italijoje, bet ir Europos taurės turnyre.

2012-aisiais jo vadovaujama komanda laimėjo antrą Italijos lygą, 2014-aisiais su šia komanda jam pavyko iškovoti Europos Iššūkio taurės trofėjų, o 2015-aisiais – Italijos supertaurę.

2018-aisiais naujasis „Žalgirio“ trenerių štabo narys perėmė „Treviso“ komandos vairą, laimėjo antrą Italijos lygą, o stipriausioje Italijos krepšinio lygoje komandai vadovavo trejus metus, taip pat atvedė ekipą į FIBA Čempionų lygą.

2022–2023 m. sezone M. Menetti vėl tapo jam gerai pažįstamo „Reggiana“ klubo vyr. treneriu, o komanda taip pat varžėsi FIBA Čempionų lygoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

GERAI

KAD TIK ITALĄ,O NE KOKĮ BRANGŲ ATEIVĮ. ŠTAI KUR DĖL KELIATO ŽMONIŲ ĮGEIDŽIŲ TAŠKOMI PINIGAI.

Pravilno

Tai sabonini pezdens lauk.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS