„Žalgirio“ viltis – sugrįžtantys lyderiai | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ VILTIS – SUGRĮŽTANTYS LYDERIAI

„Žalgiris“ prieš Maskvos CSKA. Ši afiša kauniečius galėjo vilioti prieš kelis dešimtmečius, vilioja ir dabar. Rytoj Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai mėgins grąžinti skolą „armiečiams“ už apmaudžią nesėkmę 97:99, patirtą Maskvoje.

Argumentų kauniečiai turės ne vieną. Vienas svarbiausių – Antano Kavaliausko sugrįžimas po traumos. Pirmajame mače vidurio puolėjas į CSKA krepšį įmetė 19 taškų per tiek pat minučių ir surinko 26 naudingumo balus.

- Kokia situacija dėl žaidėjų, kurie pastaruoju metu negalėjo rungtyniauti? - žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.

- Nate'as (Woltersas) vakar treniravosi, turėtų žaisti, Marius (Grigonis) treniravosi, turėtų žaisti. Paulius (Jankūnas) dalį treniruotės padarė, šiandien komplikacijų nėra, dar šiandien treniruosis. Antanas (Kavaliauskas) bandys šiandien judėti. Nežinau, ar tai bus kažkokie rezultatai rytojaus rungtynėms, ar žiūrint ateičiai. Gyvename po vieną dieną, darome daugiau tyrimų, bandome išsiaiškinti ir kažkaip reaguoti į situaciją. Leo Westermannas dar greičiausiai neįbėgs į aikštę.

- Kiek svarbus būtų A.Kavaliauskas, žinant kaip jis sužaidė pirmajame rate Maskvoje?

- „Žalgiris“ nėra superkomanda, kuri gali išimti kelis žaidėjus ir nepajaustų. Kiekvienas krepšininkas mums yra labai svarbus. Ypač žinant apie CSKA gynybą, kai visi keičiasi savo prižiūrimais žaidėjais ir kaip Antanas yra sužaidęs prieš tokią gynybą taikančias komandas.

- N.Woltersui buvo sunku žaisti po poros savaičių nesitreniravimo. Kaip jis jaučiasi dabar?

- Lyg ir geriau. Kažkiek laiko praėjo. Čiurnos patempimas buvo stiprus, tad reikia laiko atsigauti.

- Ar neblogai sužaistos rungtynės Las Palmase buvo žingsnis į priekį Derrickui Waltonui?

- Po vienerių rungtynių negalima spręsti. Jis turi parodyti pastovumą. Tame ir yra meistriškumas. Jis eina į priekį, bet pirmi metai Europoje daro savo. Neveltui mes nelabai norėdavome imti tokius žaidėjus.

- Kodėl CSKA žaidimas šį sezoną taip pat banguoja?

- Sunku pasakyti. Treneris liko tas pats, sistema ta pati. Žaidėjai aukštčiausio lygio, varžovams primeta daugybę taškų. Mūsų užduotis tuos skaičius sumažinti. O neturėdami visų geriausių žaidėjų mes negalime ir užpulti. Taip kad mums svarbu gynyba, lengvi taškai. Akcentuoju tai, kad jie „eina link dešinės rankos“, bet jie vis tiek padaro savo. Tai yra aukšto lygio žaidėjų savybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rimas

Krausim caskui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS