„Žalgiris“ neleidžia sau atsipalaiduoti: iš treniruotės Stambule – į viešbutį Kaune | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ NELEIDŽIA SAU ATSIPALAIDUOTI: IŠ TRENIRUOTĖS STAMBULE – Į VIEŠBUTĮ KAUNE

Salės, viešbučiai ir arenos. Tai viskas, ką per 48 valandų atkarpą tarp rungtynių Stambule antradienį ir dvikovos Kaune ketvirtadienį matys „Žalgiris“.

Antradienį įveikę Stambulo „Anadolu Efes“, žalgiriečiai trečiadienį negalėjo ilgai miegoti. Po pusryčių jų laukė vaizdo peržiūra su būsimo varžovo, Kazanės UNIKS, žaidimu, o iš karto po to jie vyko į treniruotę salėje.

Toks ne itin įprastas grafikas atsirado dėl to, kad vienintelis skrydis iš Stambulo į Vilnių yra trečiadienį vakarop ir „Žalgiris“ nebespėtų surengti treniruotės vakare savo arenoje.

Ilgėliau likę didžiausiame Turkijos mieste, kauniečiai pratybas surengė „Anadolu Efes“ treniruočių salėje, kuri įsikūrusi „Efes“ alaus fabriko teritorijoje. Greta salės lauke stūkso didžiulės alaus dėžių sienos, tačiau tai netrukdo toje pat salėje sportuoti ir „Anadolu Efes“ jaunimo komandų krepšininkams.

Šių vaizdų nepamatė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, kuris praleido rytinę treniruotę dėl pakilusios temperatūros. Negaluodamas jis žaidė jau antradienį vakare.

Likę 11 krepšininkų prasimėtė į krepšį, pakartojo kelis derinius ir bandė įsisavinti tai, ką prieš būsimą dvikovą su UNIKS akcentuoja Šarūnas Jasikevičius.

„Svarbu, kad jie tik prasibėgtų, prasijudintų, prasitampytų ir kad smulkias detales įsisavintų. Žiūrėjome video, rytoj prieš rungtynes vėl žiūrėsime, kad detalės įstrigtų, bet svarbiausia, kad suprastų rungtynių svarbą, suprastų, ką reikia daryti, ir aikštėje paliktų savo širdį“, – aiškino Š. Jasikevičius.

Tai buvo bene pirmas kartas „Žalgiryje“, kai treniruotė salėje buvo surengta kitą rytą po rungtynių išvykoje. Jeigu skrydis būdavo vėlyvesnis, paprastai tokiu atveju krepšininkai ryte sportuodavo treniruoklių salėje.

„Turbūt toks pirmas kartas karjeroje, – pripažino Artūras Milaknis. – Dažniausiai po rungtynių treniruotę turime vakare, todėl geriau išsimiegi, pavalgai. O dabar buvo kažkiek neįprasta, jautėsi, kad vakar žaidėme rungtynes, bet tikrai nebuvo kažkas tokio netikėto, kad būtų visi pavargę.“

Po neeilinės treniruotės krepšininkai neskubėjo į rūbinę. Kai kurie liko pamėtyti į krepšį, kiti tampė raumenis, dar kiti – juokavo tarpusavyje. Akivaizdu, kad pergalės pakelia nuotaiką.

„Komandoje gera atmosfera ir tai turi išlikti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Antanas Kavaliauskas. – Padėjo ir tai, kad vakar laimėjome labai svarbias rungtynes, kurios mums davė papildomą tašką turnyrinėje lentelėje. Visi laimingi, bet reikia persiprogramuoti, nes rytoj yra labai svarbios rungtynės ir jas reikia laimėti.“

„Šitoje Eurolygoje svarbiausia viską greitai pamiršti, – pridėjo Š. Jasikevičius. – O visada sunkiau pamiršti gerą pergalę, nes ji duoda teigiamų emocijų, gal kažkur atsipalaiduoji, o reikia pripažinti, kad dabar atsipalaiduoti yra pats blogiausias metas.“

Kauniečiams artimiausi du mačai – itin svarbūs. UNIKS ir kitos savaitės varžovas, Milano „Emporio Armani“, yra žemesnes vietas turnyrinėje lentelėje užimančios komandos, todėl žalgiriečiai nenori barstyti taškų.

„Yra vienos komandos, kurios yra arčiau mūsų lygio, ir yra tokios komandos, kurios yra toliau mūsų lygio. Kai kurias sunkiau nustebinti, kai kurias – lengviau. Kazanė su savais privalumais yra panašaus lygio komanda kaip mes“, – aiškino Š. Jasikevičius.

Vos grįžę į Lietuvą, kauniečiai vėl įsikurs viešbutyje, kur komanda kartu gyvens prieš ketvirtadienio mačą. Ketvirtadienį jų laukia rytinė treniruotė, o po to – priešpaskutinė Eurolygos pirmojo rato dvikova.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS