„Žalgiris“ pergalingą ritmą vešis į Tel Avivą | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ PERGALINGĄ RITMĄ VEŠIS Į TEL AVIVĄ

Ne itin palankiai susiklostę Eurolygos 26-ojo turo rezultatai nepadeda Kauno "Žalgiriui" kovojant dėl išlikimo, tačiau savo namų darbus kauniečiai atlieka nepriekaištingai. Prie pergalės prieš Miuncheno "Bayern" savaitgalį jie pridėjo ir įtikinamą laimėjimą šalies čempionate.

Nepralaimi dvi savaites

"Graži pergalė. Malonu, kad kontroliavome rungtynes nuo pat pradžių. Kartais jautėsi, kad esame pavargę po Eurolygos rungtynių, bet iš esmės tiek žaidėjų pastangos, tiek mentalitetas turėtų džiuginti", – kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

"Žalgirio" treneriui neteko pasinervinti, kai šeštadienį jo komanda namie 88:70 nugalėjo Pasvalio "Pieno žvaigždes". Lietuvos krepšinio lygos ("Betsafe"-LKL) čempionato lyderiai jau dvikovos pradžioje šovė į priekį 23:7 ir vėliau nė akimirkos neleido sudvejoti savo pranašumu.

Dvi savaites tiek Eurolygoje, tiek "Betsafe-LKL" neklumpantį "Žalgirį" į priekį vedė Deonas Thompsonas, pelnęs 13 taškų. 12 taškų prie pergalės pridėjo Edgaras Ulanovas, 11 – Rokas Jokubaitis. Pastaruoju metu žibėjusių ir vos trečią pralaimėjimą per trylika rungtynių patyrusių "Pieno žvaigždžių" gretose išsiskyrė 20 taškų įmetęs Yannickas Franke. Be jo dviženklį taškų skaičių pasiekė tik Tomas Lekūnas (13).

LKL: „Žalgiris“ – „Pieno žvaigždės“ 88:70

Evaldo Šemioto nuotr.

Skriaudė jaunimą

Kauniečiai šiame mače vertėsi be traumas besigydančių aukštaūgių Pauliaus Jankūno ir Antano Kavaliausko.

"Pirmadienį jie bandys treniruotis. Dabar mums išbandymų laikotarpis. Jie ateina, pabando ir eina atgal į štanginę. Panašiai bus ir pirmadienį", – apie sveikstančius veteranus sakė Š.Jasikevičius.

Rungtynėse su "Pieno žvaigždėmis" treneris pasitelkė net tris dublerių komandos žaidėjus. Neskaitant R.Jokubaičio, aikštėje nemažai laiko praleido ir Lukas Uleckas, surinkęs 8 taškus, o Erikas Venskus, prametęs visus 6 dvitaškius, rungtyniavo tik 9 min. Šių krepšininkų pagalba būtų itin pravertusi "Žalgiris-2" ekipai, kuri šeštadienį 59:83 nusileido Joniškio "Delikatesui" ir baigė savo sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje. Pernai žaidę NKL finale, šiemet dubleriai neįveikė aštuntfinalio barjero. Tiesa, kauniečiai dar neatostogaus, nes gegužės viduryje jų dar laukia jaunimo Eurolygos finalinis etapas Vitorijoje.

"Klubo pagrindas yra pirmoji komanda. Kadangi šiais metais pas mus yra tiek problemų, kenčia ir dubleriai. Jie turi padėti mums ir per treniruotes, todėl situacija yra nepalanki abiem komandoms", – aiškino Šaras.

Klysti nebegali

Poryt Tel Avive su "Maccabi" itin svarbias Eurolygos rungtynes žaisiantys žalgiriečiai po savaitgalio tarptautinėje arenoje liko dvylikti. Nuo geidžiamos 8-osios vietos, kurioje įsitaisė Pirėjo "Olympiakos", juos skiria dvi pergalės. Iki dviejų išaugo ir atsilikimas nuo 9-oje vietoje esančio kito Graikijos klubo – Atėnų "Panathinaikos". Pastaroji ekipa pateikė sensaciją penktadienį Rusijoje 78:77 nukaudama vieną varžybų favoričių – Maskvos CSKA. Šis rezultatas žalgiriečiams, turintiems 11 pergalių, itin nepalankus.

Savo pozicijas kovojant dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas penktadienį sustiprino ir kita potenciali "Žalgirio" konkurentė Vitorijos "Baskonia". Ispanai savo aikštėje 82:62 nušlavė Podgoricos "Budučnost" ir su 14 pergalių yra šešti.

Dešimtoje pozicijoje liekantis "Maccabi" turi 12 pergalių. Tiek pat – laipteliu žemiau esančio Miuncheno "Bayern" kraityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS