Bučiniai: kokia jų nauda žmogaus sveikatai? | KaunoDiena.lt

BUČINIAI: KOKIA JŲ NAUDA ŽMOGAUS SVEIKATAI?

  • 2

Nuo neatmenamų laikų bučiniai buvo svarbūs daugelyje kultūrų. Net ir šiomis dienomis skirtingose pasaulio šalyse vis dar egzistuoja tūkstančiai bučiavimosi taisyklių ir prietarų.

Štai Meksikoje, bučinys yra elementaraus etiketo ženklas ir čia žmonės draugiškai apdovanoja vieni kitus bučiniu į abu skruostus pasisveikindami, atsisveikindami bei susipažindami.

Bučiavimosi metu dalyvauja apie 146 veido raumenys. Tokia veido gimnastika apsaugo veidą nuo raukšlių. Be to, minutės trukmės bučinys sudegina 26 kalorijas.

Tačiau kai kuriose Afrikos ir Pietų Amerikos regionuose bučiniai yra visiškai nepriimtini ir net draudžiami įstatymų. O štai Rusijoje, mylimosios bučinys vyrui į akis reiškia ne ką kitą, o atsisveikinimą bei išsiskyrimą. Nepaisant to, kaip bučiniai gali būti traktuojami skirtingose pasaulio šalyse, žmogaus kūnas į bučinius dažniausiai reaguoja labai palankiai. Atskleidžiame keletą įdomių faktų apie bučinius ir jų naudą žmogaus sveikatai.

1. Dauguma žmonių kur kas ryškiau prisimena savo pirmąjį bučinį nei pirmąjį seksą.

2. Amerikiečių atlikti tyrimai teigia, kad moteriai, prieš ištekant, tenka laimė pasibučiuoti maždaug su 80 vyrų.

3.  JAV Konektikuto valstijos Hartfordo mieste laikoma nusikaltimu, jei vyras bučiuoja žmoną sekmadienį.

4. Biologiniu požiūriu, bučinys yra pats išsamiausias informacijos mainų šaltinis. Kvapas ir  skonis, tai kanalai, kurie yra sujungti cheminiais ryšiais ir besibučiuodami žmonės, pasąmonės lygmenyje, gali įvertinti partnerio ketinimus, temperamentą ir tinkamumą vienas kitam.

5. Bučiniai pailgina gyvenimą. Dar 1980-aisiais metais amerikiečių atliktas mokslinis tyrimas apie bučinius atskleidė, jog vyrai, kurie prieš važiuodami į darbą pabučiuoja savo mylimąją, rečiau patenka į eismo įvykius, taip pat uždirba daugiau pinigų už tuos vyrus, kurie savo žmonų nebučiuoja.

6. Bučiavimasis stiprina imuninę sistemą. Kai bučiuojasi, žmonės taip pat dalinasi bakterijomis. Penktadalis mikroorganizmų, esančių partnerio seilėse, aktyvuoja imuninę sistemą ir pagerina apsaugines organizmo savybes.

7. Laikui bėgant, bučiniai sumažina streso hormono – kortizolio lygį kraujyje. Tai padeda atsipalaiduoti ir užtikrinti saugumo jausmą.

8. Filemafobija – paniška bučiavimosi baimė.

9. Bučiavimosi metu dalyvauja apie 146 veido raumenys. Tokia veido gimnastika apsaugo veidą nuo raukšlių. Be to, minutės trukmės bučinys sudegina 26 kalorijas.

10. Bučinio metu organizme išsiskiria tie patys cheminiai junginiai kaip ir vartojant kokainą. Širdis pradeda plakti greičiau, kvėpavimas tampa dažnesnis.

11. Bučinio metu smegenys aktyviai pradeda gaminti endogeninius opiatus – endorfinus. Šis hormonas žadina džiaugsmo jausmą ir tuo pačiu sumažina skausmą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

x

šlykštu seilėtis,ypač kai parterio dantys išgedę.

bučkis

Infekcijų ir ligų nešiotojai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS