Kokie vyrų kūno tipai moterims atrodo patraukliausi? | KaunoDiena.lt

KOKIE VYRŲ KŪNO TIPAI MOTERIMS ATRODO PATRAUKLIAUSI?

  • 2

Daugelis sako, kad vyrai myli akimis. Moterys laikosi dietų, išgyvena dėl besikeičiančių kūno linijų, stengiasi po drabužiais paslėpti kai kuriuos trūkumus. Tačiau dailiosios lyties atstovės partnerius taip pat dažnai renkasi pagal jų kūno sudėjimą. Taigi, kokio tipo kūnai moteris traukia labiausiai?

Svaidytis kaltinimais dėl paviršutiniškumos nereikėtų – tokiais mus padarė pati gamta. Vyrai pasąmoningai visada apžiūri potencialios partnerės kūną. Evoliucine prasme, jie ieško ženklų, kurie reiškia, kad moteris yra pakankamai vaisinga išnešioti vyro palikuonis. Vyrus traukia platūs klubai, didelės ir, svarbiausia, stangrios krūtys bei visapusiškai sveika išvaizda.

Moterys vyrus renkasi pagal kiek kitokius kriterijus. Evoliucijos psichologas daktaras Nigelis Barberas teigia, kad mokslui nelieka nieko kito, tik patvirtinti tai, ką visuomenė jau seniai žino – moteris traukia tvirto sudėjimo vyrai. Dažniausiai moteris traukia šiek tiek aukštesni už jas vyrai, su stipriais krūtinės raumenimis ir jaunatviška išvaizda. N. Barbero teigimu, dauguma moterų retai žiūri į praplikusius ar pilvą užsiauginusius vyrus.

Kad ir kaip keistai tai nuskambėtų, pirmasis moterų naudojamas paieškos raktažodis, susijęs su vyro kūnu, pagal populiarumą buvo „plaukuotas“.

Prie to dar reikėtų pridėti ir socialinius kriterijus. Susišukavęs vyras kai kurioms moterims gali atrodyti dėmesingas, o užsiauginęs raumenų – ryžtingas. Tačiau šie ženklai suvokiami labai skirtingai. Socialiniai bruožai gali labai dažnai nusverti evoliucinį kūno patrauklumą. Todėl ir praplikęs, apkūnus vyras moterims gali patikti, jei jis pasižymės kitais patraukliais bruožais. Visgi, grįžtant prie patraukliausių vyrų kūnų, ne tik mokslininkai nagrinėja šią temą. Kaip skelbia „New York Post“, šia tema turi ką pasakyti ir vienas turinį suaugusiems kuriantis portalas. Teigiama, kad jame moterys dažniausiai ieško ne labai raumeningų kūnų, o plaukuotų. Kad ir kaip keistai tai nuskambėtų, pirmasis moterų naudojamas paieškos raktažodis, susijęs su vyro kūnu, pagal populiarumą buvo „plaukuotas“. Moterys taip pat dažnai ieškojo atletišką sudėjimą turinčių vyrų. Apie klausimą „Ar dydis svarbu?“ nesiplėsime, tačiau bent jau ieškant suaugusiems skirto turinio, atsakymas būtų teigiamas.

O kaip dėl didelių raumenų? Čia, pasirodo, irgi ne viskas taip paprasta. Perdėtai dideli raumenys evoliucine prasme nebūtinai yra privalumas, todėl ne visoms moterims itin raumeningi vyrų kūnai atrodo patrauklūs. Ši nuostata keitėsi per amžius. Prieš tūkstantį ir daugiau metų itin raumeningi vyrai buvo laikomi itin patraukliais. Jie galėjo geriau apginti ir išlaikyti šeimą. Vėliau dideli raumenys ir įdegusi oda pradėti laikyti valstiečių atributais ir moterims vis labiau pradėjo patikti apkūnūs vyrai. Grožio idealas greičiausiai niekada nebuvo itin liesi vyrai, tačiau šiais laikais išvaizda jau nebėra tokia svarbi partnerio patrauklumui.

Taigi, nors moteris natūraliai traukia aukštesni, tvirtai sudėti vyrai, nebūtina atitikti kažkokius standartinius reikalavimus, kad joms patiktum. Visuomenės patrauklumo supratimas, grožio standartai ir mados nuolat keičiasi, todėl ir šios nuostatos ilgai negyvuos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

One

Ojezau,jei tektu tureti toki vyra,su tokia mase raumenu,tai turbut nualpciau,nes kiek zinau ,kad sitie vyrai uzsiaugina kalna raumenu,bet vienoj vietoj,kabo mazytis,mazytis raumenukas,Na,kur deti toki vyra,nebent kaimynei atiduoti.

rttrrtr

gražiausia vyro kūno dalis yra jo protinga galva :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS