Psichologė aiškina, kodėl šventės sukelia stresą | KaunoDiena.lt

PSICHOLOGĖ AIŠKINA, KODĖL ŠVENTĖS SUKELIA STRESĄ

  • 3

Šv. Velykų šventė – jau čia pat. Tačiau vieni tokiomis šventėmis džiaugiasi, kitiems tai galbūt košmaras. Kodėl šventės kai kuriems žmonėms sukelia stresą? 

 

 

Psichologė, VDU docentė dr. Kristina Žardeckaitė-Matulaitienė pažymi, kad kai kuriems alergija šventimui atsiranda dėl nenoro būti giminių susibūrime, per kurį iškyla nesutarimų, rūpesčių. Kiti šventės tiesiog nesupranta arba yra ekonominių priežasčių – jie neturi, už ką švęsti.

Kokią išeitį rinktis tiems, kurie yra vieniši?

„Svarbu sau atsakyti, kiek aš patogiai sau vienas jaučiuosi. Yra žmonių, kuriems patinka būti vieniems. <...> Jei patinka būti su kažkuo, reikėtų ieškoti, su kuo galėtum švęsti. <...> Tai galėtų būti kažkokia bendruomenė, viešas renginys, kurių švenčių dienomis vyksta nemažai. Tokiu būdu galima prisijungti“, – sako psichologė, pridurdama, kad bet kokiu atveju žmogus turėtų pats dėti pastangas ir ieškoti sprendimo būdų, o ne tikėtis, kad kiti pastebės jo vienišumą.

Daugiau apie tai – įraše. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Moteris

Pamačiau ir iškart supratau:čia aš sena, susiraukšlėjusi, liūdnom akim ir vieniša. Net prajuokino iki ašarų. Geros jums Didžiosios Dienos šventės brangūs lietuviaI.

Teta

Koks nuostabus sunytis matyt kad geroje seimoje auga sekmes

ute

nuotrauka tai gera pritaikyta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS