Ankstukus aplankė Lietuvos vyriausiasis senelis Kalėda | KaunoDiena.lt

ANKSTUKUS APLANKĖ LIETUVOS VYRIAUSIASIS SENELIS KALĖDA

  • 0

„Kalėdos yra tikriausios, kai mes jas švenčiame dovanodami meilės šviesą, tiems, kam jos labiausiai reikia“, – su šia mintimi Lietuvos vyriausiasis Kalėdų senelis Kalėda aplankė šventes ne namuose pasitinkančius ankstukus ir jų šeimas.

„Tai stebuklėlis, telpantis mano dideliame delne. Tai džiaugsmingiausia gyvybės dovanėlė ne tik man ar nuostabiems tėveliams, bet ir visai žmonijai! Kaip ir mažo kūdikėlio Kristaus gimimas šiandien liudija apie didelį stebuklą“, – kalbėjo Kalėda.

Neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas" iniciatyva pakviestas Kalėda suteikė daugiau vilties, tikėjimo, džiaugsmo šventes ligoninėje sutinkančioms šeimoms, kurių kūdikėliai paskubėjo ateiti į šį pasaulį. Pats mažiausias aplankytas ankstukas gimęs tesvėrė vos 600 gramų.

Lietuvoje neišnešioti kasmet gimsta iki 2000 naujagimių. Tai 400 krepšinio komandų penketukų kasmet! Neišnešiotukai – neišnešioti naujagimiai, gimę anksčiau nei 37 nėštumo savaitę. Lietuvoje pats mažiausias gimęs, išgyvenęs ir sėkmingai užaugęs naujagimis tesvėrė 450 gramų, o paties mažiausio gestacinio amžiaus naujagimis gimė vos 22 savaičių.

vaiva-foto.com nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS