Ar įmanoma antrą klausos aparatą įsigyti nemokamai? | KaunoDiena.lt

AR ĮMANOMA ANTRĄ KLAUSOS APARATĄ ĮSIGYTI NEMOKAMAI?

„Kai dėl pablogėjusios klausos reikalingas klausos aparatas, pirmiausia reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris išduos siuntimą ir nukreips pas gydytoją specialistą otorinolaringologą“, – sako Valstybinės ligonių kasos (VLK) Ortopedijos technikos kompensavimo skyriaus vedėjas Giedrius Baranauskas. Specialistas primena, kad nemokamą aparatą galima įsigyti kas penkerius metus.

77-erių metų LRT RADIJO klausytojas domisi, ar galėtų nemokamai gauti antrą klausos apartą, nes pirmasis, kurį nešiojo 10 metų, sugedo (jį taip pat buvo gavęs nemokamai).

VLK Ortopedijos technikos kompensavimo skyriaus vedėjas G. Baranauskas aiškina, ką reikėtų daryti, kai norima gauti klausos aparatą.

„Jeigu suaugusiam asmeniui klausos aparatas duodamas ne pirmą kartą, kitą nemokamą aparatą galėtų skirti gydytojas otorinolaringologas, dirbantis antrinio lygio ambulatorinės otolaringologijos paslaugas teikiančioje gydymo įstaigoje“, – komentuoja skyriaus vedėjas, ir priduria, kad yra skirtumų, kai kreipiamasi pirmą, antrą ar trečią kartus.

Pasak specialisto, žmonėms, pirmą kartą norintiems gauti klausos aparatą, siuntimą skiria tretinio lygio gydymo įstaigos – stambiausios ligoninės, teikiančios aukščiausios kvalifikacijos paslaugas, t. y. Santaros bei Kauno klinikos, o, pavyzdžiui, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Panevėžyje – pagrindinės ligoninės. 

„Kreipiantis antrą kartą užtenka antrinio lygio gydymo įstaigos, kurioje dirba gydytojas otorinolaringologas, pasirašęs sutartį su VLK dėl šių paslaugų teikimo. Gydytojas, įvertinęs paciento sveikatą ir nustatęs klausos aparato poreikį, išduoda nustatytos formos dokumento išrašą. Su juo galima kreiptis į bet kurią įmonę, sudariusią sutartį su VLK, kurioje pacientas ir įsigys jam reikalingą klausos aparatą“, – pažymi VLK Ortopedijos technikos kompensavimo skyriaus vedėjas G. Baranauskas. Specialistas primena, kad nemokamą klausos aparatą galima įsigyti kas penkerius metus.

Minėtųjų įmonių sąrašas skelbiamas VLK internetiniame puslapyje. Be to, informacija teikiama gyventojų aptarnavimo telefonu 8 700 88 888.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pilnas

ebėjus už 10 e.

vardas

nieko nemokamo nera, kazkas uz juos tures sumoketi.

Tomai

man irgi išdavė vieną,o kitą tik po 5 metų.Vot taip kitą pasakė jeigu nori-pirk už savo pinigus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS