Iš čiaupo – vanduo su lervomis: specialistai sako, kad sveikatai nekenkia | KaunoDiena.lt

IŠ ČIAUPO – VANDUO SU LERVOMIS: SPECIALISTAI SAKO, KAD SVEIKATAI NEKENKIA

  • 4

Marijampolės miesto gyventojams bendrovės „Sūduvos vandenys“ tiekiamame geriamajame vandenyje pastebėta bestuburių lervų, praneša Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai.

Vandenį ištyrę Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) darbuotojai informavo, kad geriamajame vandenyje rastos bestuburių lervos nekelia pavojaus žmonių sveikatai, tačiau jų buvimas yra nepriimtinas ir neestetiškas. Vandens tyrimai tęsiami.

„Sūduvos vandenys“ vykdo viešai tiekiamo vandens tinklų valymą – plauna vandentiekio tinklus ir chloru dezinfekuoja vandenį.

VMVT specialistai rekomenduoja Marijampolės miesto gyventojams, kuriems vandenį tiekia „Sūduvos vandenys“, vartoti jį tik virintą, iki atskiro Marijampolės savivaldybės pranešimo.

Dėl susidariusios situacijos Marijampolės savivaldybėje skubiai sušauktas visų institucijų pareigūnų posėdis, kuriame dalyvavo VMVT ir Marijampolės VMVT atstovai, numatytas veiksmų planas situacijai spręsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Nepūskit čia mums arabų. Per kranus ir filtrus jokios uodo trūklio lervos nepraeina. Yra tiesiog per didelės.

išvada

Šitie LRT rašytojai, panašu, patys nelabai ir žino, kas tos lervos yra. Biologijos mokyklose apie tai nenorėjo mokytis....Jiems tikriausiai lerva- kažkoks plaukuotas ūsuotas gyvis. Ar ne ?

q

Atėjo laikai,kad niekas organizmui nebekenkia,bet kažkodėl žmonių sergamumas įv.ligom didėja ?:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS