Daržovės, kurias valgant nereikės savęs kankinti dietomis | KaunoDiena.lt

DARŽOVĖS, KURIAS VALGANT NEREIKĖS SAVĘS KANKINTI DIETOMIS

  • 1

Yra keletas daržovių ir augalų, kurie puikiausiai padeda mesti svorį, o vartoti mes juos galime kasdien, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.

Taigi, priduria jis, jei norite sulieknėti, tikrai nebūtina pirkti visokiausių preparatų ar marinti savęs dietomis.

Beveik kiekvieno sode augantis ir kartais netgi piktžole vadinamas rabarbaras iš tikrųjų labai praverstų norintiems numesti svorio, sako A. Unikauskas. „Rabarbaruose yra antioksidanto katechino. Jis skatina riebalų rūgščių išsiskyrimą iš riebalų ląstelių ir padeda kepenims tuos riebalus paversti energija“, – aiškina profesorius.

Kita daržovė, apie kurios  naudą lieknėjant mes net nepagalvojame, – paprasčiausias ridikėlis. Juose, anot A. Unikausko, yra antocianinų – cheminių junginių, kurie padeda skaidyti riebalus.

Be to, priduria medikas, mesti svorį padeda pupos: „Puodelyje pupų yra 10 g baltymų, kurie suteikia ne tik sotumo jausmą, padeda auginti raumenis, bet ir skatina organizmą deginti riebalus. O pupas galima valgyti ir šviežias, ir džiovintas.“

Ir galiausiai, pasak A. Unikausko, būtina paminėti svogūną, nes jis turi tokių savybių, kurios palengvina patį lieknėjimo procesą.

„Tam, kad riebalai būtų deginami efektyviai, reikia žarnyno veiklą gerinančių priemonių. Svogūnai stimuliuoja gerųjų bakterijų augimą ir kartu slopina blogųjų dauginimąsi“, – aiškina profesorius.

Plačiau – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vile

Rabarbarai turi antioksidanto katechino, kuris nera nekaltas ir vartoti rabarbarus reikia labai saikingai. Todel aiskinimas, kad valgydamas rabarbarus gali suliekneti, gincytinas, nes jeigu suvalgysi 3-4 kartus per vasara, nuo to svoris tikrai nesumazes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS