Eiles pas gydytojus sumažintų vizito mokestis? | KaunoDiena.lt

EILES PAS GYDYTOJUS SUMAŽINTŲ VIZITO MOKESTIS?

  • 64

Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė Jurgita Sejonienė prabilo apie tai, kad eiles pas gydytojus galbūt padėtų sumažinti vizito mokestis. Pasak jos, šiuo metu beveik trečdalis vizitų pas šeimos gydytojus praleidžiama.

„Klausimas, ką apmokestinti – kiekvieną vizitą pas šeimos gydytoją ar be pateisinamos priežasties praleistą vizitą? (...) Be pateisinamos priežasties praleistų vizitų pas kiekvieną šeimos gydytoją yra gana nemažai, apie 30 proc.“, – LNK žurnalistams teigė J. Sejonienė.

Ji sakė nežinanti, kokio dydžio turėtų būti bauda už neatvykimą, tačiau ją asmuo galėtų susimokėti kitą kartą atvykdamas pas gydytoją.

J. Sejonienė vylėsi, kad toks mokestis padėtų sumažinti eiles pas gydytojus.

„Kažkas piktnaudžiauja, kažkas paslaugą užsiregistravęs ja nepasinaudoja. (...) Būna, kad žmogus užsiregistruoja pas du gydytojus specialistus ir tada jau renkasi, kuris laikas jam patogesnis ar vieta patogesnė. Man kažkada yra tekę nenueiti, bet stengiausi pranešti kiek įmanoma anksčiau, kad kažkas kitas galėtų pasinaudoti“, – teigė ji.

Kažkas piktnaudžiauja, kažkas paslaugą užsiregistravęs ja nepasinaudoja.

Seimo narės teigimu, mokestis galėtų būti taikomas ne tik asmeniui neatvykus į konsultaciją, bet ir palyginti dažnai registruojantis pas gydytojus.

„Pirmiausia turėtume įvertinti, nuo kelinto vizito jau turėtų būti laikoma mokama paslauga. Taip yra Skandinavijoje. Koks turėtų būti tas mokestis. Esame kalbėję apie tai anksčiau, buvo siūlomas 1 euro mokestis. Tačiau to 1 euro administravimas kainuos brangiau, negu turėsime edukacinį poveikį. Valstybinė ligonių kasa (VLK) turėtų vertinti, kokio mokesčio reikia, o galbūt mums reikia nepagrįstų apsilankymų skubios pagalbos priėmimo skyriuje mokesčio, kai iš tiesų nereikia pagalbos“, – teigė konservatorė.

Pasak jos, pirmiausia, reikalinga išlaidų ir naudos analizė, kad išsiaiškintume, ar toks mokestis padėtų sutrumpinti eiles pas gydytojus ir kokio dydžio jis turėtų būti. J. Sejonienės teigimu, tokį tyrimą turėtų užsakyti VLK.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

la

kiek žinau tos šeimos gydytojos užsiima ne gydymu bet pletkais kas su kuo gyvena , kur gyvena, ką dirba, kiek uždirba, lenda į privatų gyvenimą,kaip turgaus pletkų bobos, laukia kyšių tada gal šikna pakels, labai žemas lygis jų yra daugumos, o apie gydymą jos net negalvoja , šaiposi jeigu žmogus ateina su skausmais, ir nepagydo bet nugydo, išrašo pačius blogiausius vaistus nieko nepriderina ir kt.

Musė

Padaryti visą mediciną mokamą. Pirminė registracija 1000€ nebus eilių ir visi arba dauguma bus sveki. Laisvoj gerovės valstybėj laisvai numirsime. Puiku.

a

blogio sėjikė ir neapykantos kurstytoja šita veikėja, be to užsieny nors ir mokama bet socialiai pažeidžiamiem asmenims viskas nemokamai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS