Gripo epidemija dar laikosi septyniose savivaldybėse | KaunoDiena.lt

GRIPO EPIDEMIJA DAR LAIKOSI SEPTYNIOSE SAVIVALDYBĖSE

  • 0

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau mažėja. Šiuo metu gripo epidemija paskelbta septyniose šalies savivaldybėse.  Iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją paskelbė 33.

Dvyliktąją šių metų savaitę (2018 m. kovo 19-25 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 89,1 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 63,0 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 12-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

Šių metų dvyliktąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 72 asmenys. Iš jų – trys kūdikiai iki dvejų metų, 25 vaikai, kiti – suaugusieji. Du asmenys buvo paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai ligoninėje gydytų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse. 2017-2018 m. gripo sezonu registruota keturiolika mirties nuo gripo atvejų.

Šiuo metu gripo epidemija paskelbta septyniose savivaldybėse: Kauno, Alytaus, Klaipėdos miesto savivaldybėse ir Šilutės, Marijampolės, Mažeikių, Kretingos rajono savivaldybėse.

ULAC medikai primena, kad viena dažniausių gripo komplikacijų – pneumonija. Tai bakterinės kilmės plaučių uždegimas, kurį dažniausiai sukelia S. pneumoniae bakterijos. Asmenys, priklausantys rizikos grupėms, nuo pneumokokinės infekcijos gali pasiskiepyti nemokamai, kiti tai gali padaryti savo arba darbdavio lėšomis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS