Kaip natūraliomis priemonėmis subalansuoti skydliaukės veiklą? | KaunoDiena.lt

KAIP NATŪRALIOMIS PRIEMONĖMIS SUBALANSUOTI SKYDLIAUKĖS VEIKLĄ?

  • 4

Norint suaktyvinti skydliaukės veiklą, naudinga vartoti šiuos maisto produktus: kaulų sultinį, lašišą arba silkę, burokėlius, taip pat kai kurias vaistažoles ir kitus natūralius produktus. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.

Jis išvardijo požymius, kurie gali signalizuoti apie tai, kad skydliaukės funkcija sutrikusi ir patarė, kaip ją subalansuoti natūraliomis priemonėmis.

Hipotirozė, tai – būklė, kai skydliaukės veikla sulėtėja. Gydytojo teigimu, tai yra labiausiai paplitusi skydliaukės liga ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

„Yra daug žmonių, sergančių subklinikine hipotiroze. Jos požymiai neryškūs, tad gali būti, kad žmogus taip ir nenueina pas gydytojus, nežinodamas, kas vyksta, tuomet liga nediagnozuojama“, – sako A. Unikauskas.

Kalbėdamas apie skydliaukės veiklos sutrikimus, gydytojas atkreipia dėmesį, kad, jeigu jums yra paskirtas gydymas hormoniniais [vaistais], privalu juos vartoti. Tačiau laidoje A. Unikauskas pasiūlė ir natūralias priemones, kurios veiksmingos, norint suaktyvinti skydliaukę.

Skydliaukės veiklą aktyvina kaulų sultinys. A. Unikausko teigimu, jei kamuoja skydliaukės problemos, ypač svarbu gauti pakankamai baltymų.

„Kaulų sultinys yra vienas geriausių maisto produktų, padedančių skydliaukei, mat verdant kaulus išsiskiria svarbios amino rūgštys, kurių dažnai stinga organizmui“, – sako A. Unikauskas.

Lašiša ir silkė taip pat yra naudingos skydliaukei, nes jose gausu naudingųjų omega-3 riebiųjų rūgščių ir baltymų. Ypač naudinga ir žuvienė, nes joje, be jau išvardytų naudingų medžiagų, yra ir jodo.

Žmonės, kurie skundžiasi slenkančiais plaukais, šąlančiomis galūnėmis, nuotaikų svyravimais, sausa oda ir medžiagų apykaitos problemomis, dažniausiai jaučia kelių pagrindinių maistinių medžiagų trūkumą. Svarbiausios – jodas ir selenas. Kad įsitikintumėte jodo trūkumu organizme, gydytojas rekomenduoja pasidaryti tyrimą, o seleno vartojimas netgi gali padėti išvengti tam tikrų vėžio rūšių. Šios medžiagos gausu burokėliuose.

„Skydliaukę taip pat aktyvina adaptogeninės vaistažolės: auksinė šaknis, ženšenis, ašvaganda, tulsi žolė arba šventasis bazilikas. Šios vaistažolės taip pat turi skydliaukę stimuliuojančių savybių, kartu jos padeda kovoti su stresu, nerimu, nemiga, nutukimu, stiprina imunitetą ir pasižymi kitomis sveikatą stiprinančiomis savybėmis“, – sako A. Unikauskas.

Daugiau apie tai, kokie natūralūs produktai aktyvina skydliaukės veiklą, – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Valerija

Sveiki,man yra hipertirozė.Ka reikėtu valgyti ir ko atsisakyti?

Vikturas Šneideraitis. Iš Šilutės.

Šiandien 2021.05.07 stovėdamas eilėje ,,Norfoje" netyčia nugirdau dviejų moterų pokalbį. Viena jų godėsi kitai,kad ji artimiausiu laiku darys skydliaukės operaciją. Bet jį nelabai nori šios operacijos, nes daugumai pacientu tik pablogėja. . . . . Dar tarybiniais laikais, vieną mano bendradarbė kamavosi nuo sunkios skydliaukės ligos. Jai buvo tokia didele struma, kad buvo beveik lygi su smakro galu.Ją kamavo nuolatinisnuovargis,silpnumas,šaltkėtys ir panašus simptomai. YPAČ buklė pablogėdavo per mėnesines. . . Sužinojęs apie tai,aš jai patariau ir daviau pagerti surinktos šliaužiančiosios tramažolės arbatos.Šį žolė kaip tik dabar pavasarį ir žydi. Maždaug po poros savaičių smarkiai pagerėjo bendradarbės sveikata. . . Norėjau duoti patarimą ir moteriai ,,Norfoje".Bet mes visi žinome kokia ŠLYKŠČIA nuomone apie mus ZomboDėžės galvelėse sudarė _Žurnalšsigimeliai iš ZomboDėžės.

Auguste

Turiu skydliaukes problemu jau seniai, gydytojai pasake jog privalu vartoti selena, radau gera organini Bio selenium 
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS