Kefyras konditerijoje – mažiau kalorijų ir riebalų, bet ne skonio | KaunoDiena.lt

KEFYRAS KONDITERIJOJE – MAŽIAU KALORIJŲ IR RIEBALŲ, BET NE SKONIO

  • 3

Sveikesnės mitybos tendencijos pastaruoju metu veržiasi į daugelį maisto gaminimo ir vartojimo sričių.

Sveikatai palankesnių pasirinkimų gyventojai jau ieško ne tik rinkdamiesi maistą pusryčiams, pietums ir vakarienei, užkandžius ar gėrimus, bet ir norėdami pasimėgauti desertu arba artimuosius pradžiuginti šventiniu tortu. Šias tendencijas atidžiai stebi prekybininkai ir dėl jų netgi keičia savo konditerijos gaminių sudėtis.

Prekybos tinklo „Iki“ Kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič sako, kad pirkėjai vis labiau domisi konditerijos gaminių sudėtimis ir renkasi tuos, kuriems pagaminti naudojami sveikesni produktai.

„Lietuvos gyventojai tikrai vis labiau domisi sveikesniu maistu ir mityba, o desertus ir kitus konditerijos gaminius jau vertina ne tik pagal skonio, bet ir maistingumo, palankumo sveikatai kriterijus. Pavyzdžiui, rinkdamiesi tortą ar pyragą pirkėjai mūsų darbuotojų vis dažniau klausia ne – kuris yra skanesnis, bet mažiau riebus, sveikesnis. Domimasi gaminių sudėtimi – kiek cukraus ar kitokių saldiklių kepinyje naudota, koks torto ar pyrago riebumas“, – pasakoja N. Juchnevič.

Anot N. Juchnevič, atsižvelgiant į kintančius gyventojų poreikius prekybos tinklo kepyklose daugiau konditerijos gaminių pradėti gaminti grietinėlę iš dalies pakeičiant gerokai liesesniu kefyro kremu.

„Jei 100 g grietinėlės vidutiniškai tenka 336 kcal ir 35 g riebalų, tai tokiame pačiame kiekyje kefyro rastume tik 51 kcal ir 2,5 g riebalų. Atitinkamai pyragai ir tortai su kefyro kremu už panašius gaminius su grietinėle gali būti iki dviejų kartų mažiau riebūs ir turėti iki 75 proc. mažiau kalorijų“, – sako N. Juchnevič.

N. Juchnevič teigimu, pirkėjai netruko pamėgti tokius prekybos tinklo kepyklų gaminius kaip kefyro kremo tortas su persikais, kefyro kremo pyragas su aguonomis, kefyrinė panakota su vyšniomis ar grietinėlės ir kefyro kremo tortas su juodųjų serbentų putėsiais.

„Nuo to, kad gyventojai konditerijos gaminiams yra vis reiklesni, mūsų konditeriams dirbti – tik dar įdomiau. Pirkėjai yra atviresni, geriau supranta apie tam tikrų produktų maistinę vertę, todėl galime išbandyti įvairesnius receptus, pasiūlyti ne tik skanius, bet ir sveikesnius gaminius“, – sako N. Juchnevič.

„Iki“ kepyklų vadovė pasakoja, kad konditerijos gaminių sudėtyje ne tik grietinėlė vis dažniau keičiama kefyro kremu, bet ir cukrus medumi. Be to, tam, kad tortus, pyragus ir pyragėlius visais metų laikais būtų galima paskaninti vaisiais ir uogomis, naudojami liofilizuoti vaisiai ir uogos. Liofilizacija – arba džiovinimas itin žemoje temperatūroje – yra laikomas pažangiausiu konservavimo metodu, leidžiančiu išsaugoti beveik 100 proc. produkto maistingųjų medžiagų ir vitaminų.

N. Juchnevič pažymi, kad visuomet siekiama pirkėjams sudaryti sąlygas rinktis, todėl norintys pasilepinti tradiciniu grietinėlės tortu ar pyragu, taip pat visuomet gali rinktis ir iš tokių gaminių asortimento.

GALERIJA

  • Kefyras konditerijoje – mažiau kalorijų ir riebalų, bet ne skonio
  • Kefyras konditerijoje – mažiau kalorijų ir riebalų, bet ne skonio
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

renata

tortas labai skanus,teko panasu valgyti.Super

na

jei jau [perku tortą tai noriu kad jis būtų skanus. Kas sveikai maitinasi tas tortu vengia, nebent svečiuose už dyka valgo:))) o jei rimtai tai "iki" tortų dauguma tikrai skanūs, skaniausi iš parduotuvinių. Tik nepradėkit marmaliot tų vadinamų sveikų tortų, ne kas gaunasi. Tortas turi būt skanus, saikingai saldus ir riebus ir be jokių ten standiklių, želatino ir tt

Šitas

Tortas nuotraukuose neskanus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS