Per metus rūkyti metė rekordiškai daug prancūzų. Kas paskatino šiuos pokyčius? | KaunoDiena.lt

PER METUS RŪKYTI METĖ REKORDIŠKAI DAUG PRANCŪZŲ. KAS PASKATINO ŠIUOS POKYČIUS?

  • 0

Įpročio kasdien rūkyti per metus atsikratė milijonas Prancūzijos gyventojų, rodo šalies Sveikatos apsaugos agentūros atliktas tyrimas.

Rūkančiųjų skaičiaus mažėjimą linkstama aiškinti kovos su rūkymu priemonių, tokių kaip neutralūs cigarečių pakeliai, poveikiu, praneša „Euronews“.

2017-aisiais kasdien rūkė 26,9 proc. 18-75-erių metų prancūzų. Palyginimui, 2016-aisiais šis rodiklis siekė 29,4 proc., rodo Prancūzijos visuomenės sveikatos biuro tyrimas, kurio rodiklius pati agentūra vadina istoriniais.

Per tyrimą paaiškėjo, kad žymiai sumažėjo ir rūkančiųjų iš „labiausiai socialiai nuskriaustų“ visuomenės grupių, tokių kaip mažas pajamas gaunantys žmonės arba bedarbiai. Šio skaičiaus mažėjimas užfiksuotas pirmą kartą nuo 2000 metų.

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministrės Agnes Buzyn teigimu, dėl vilčių teikiančios naujosios tendencijos didžiąja dalimi galima dėkoti kovos su rūkymu priemonėms, tokioms kaip cigaretėms taikomi akcizai, neutralūs cigarečių pakeliai ir įspėjimai dėl rūkymo žalos sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS