„AstraZeneca“ atšaukia COVID-19 vakciną „Vaxzevria“: kodėl? | KaunoDiena.lt

„ASTRAZENECA“ ATŠAUKIA COVID-19 VAKCINĄ „VAXZEVRIA“: KODĖL?

  • 17

Britų ir švedų farmacijos bendrovė „AstraZeneca“ trečiadienį pranešė, kad atšaukia COVID-19 vakciną „Vaxzevria“ – vieną iš pirmųjų, pagamintų pandemijos metu.

Bendrovė sprendimą motyvuoja komercinėmis priežastimis – sumažėjusia paklausa.

„Kadangi nuo to laiko buvo sukurtos kelios skirtingos COVID-19 vakcinos, atsirado atnaujintų vakcinų perteklius. Dėl to sumažėjo vakcinos „Vaxzevria“ paklausa, todėl ji nebegaminama ir nebetiekiama“, – pranešime pridūrė „AstraZeneca“ atstovas spaudai.

2020 metų pradžioje kilus koronaviruso pandemijai, „AstraZeneca“ greitai sukūrė veiksmingą vakciną nuo COVID-19.

Kartu su Oksfordo universitetu sukurta „Vaxzevria“ iš pradžių buvo siūloma už savikainą, tačiau 2021 metų pabaigoje nuspręsta siekti iš jos pardavimų pelno.

Visgi dėl retų kraujo krešulių susidarymo problemų, susijusių su „AstraZeneca“ vakcina, visuomenei ėmus abejoti, ar ja skiepytis, pasaulis ėmė orientuotis į iRNA vakcinas, ypač sukurtąją JAV farmacijos milžinės „Pfizer“ ir Vokietijos bendrovės „BioNTech“.

Pardavimai dar labiau smuko, kai visame pasaulyje buvo visiškai panaikinti platūs pandeminiai ribojimai ir pasaulis išbrido iš pasaulinės sveikatos krizės.

„AstraZeneca“ atstovas spaudai sakė, kad grupė pradėjo procesą, kuriuo siekiama pašalinti jos preparatą iš Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regiono rinkos.

Bendrovė bendradarbiaus su kitomis pasaulio reguliavimo institucijomis, kad pradėtų atšaukti „Vaxzevria“ rinkos leidimus, „mat ateityje nesitikima komercinės vakcinos paklausos“.

Atstovas spaudai teigė, kad, nepriklausomais vertinimais, „vien per pirmuosius naudojimo metus buvo išgelbėta daugiau kaip 6,5 mln. gyvybių“, o visame pasaulyje buvo pristatyta daugiau kaip 3 mlrd. dozių.

„Mes nepaprastai didžiuojamės vaidmeniu, kurį „Vaxzevria“ suvaidino nutraukiant pasaulinę pandemiją“, – sakė kompanijos atstovas spaudai.

„Mūsų pastangas pripažino viso pasaulio vyriausybės, ir jos plačiai vertinamos kaip labai svarbus pasaulinės pandemijos pabaigos elementas“, – pabrėžė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

milijonus zmoniu nuzude PSO

reklamuodama ,,AstraZeneka,, Vaxzervria,,, moderna,, ir kitas covidines vakcinas , kurios nuzude zmoniu imuniteta ir visus pasiskiepujusius uzkrete AIDS [ imuno deficito liga]sunaikino imuniteta ... netolimoj ateity visi iki vieno isstips kurie buvo skiepyti [ priverstinai] nuo covido --cia visiems soroso jankisku laborotoriju kurios buvo ykurtos Ukrainoje kuriose ir buvo kuriamos sios ,,vakcinos,,,,[ ir kitose salyse tame tarpe ir lietuvoj]dovanele

Anonimas

kas zmonems atlygins nuoskaudas zalas savo giminaicius turejo nuogus salafano maisuose laidoti tokius reikia teisti tame tarpe ir dulke su simonyte tiesa kur dulke isdulkejo jo negirdeti jau keli men tai zmoniu genocitas baisiau kaip treme i sibira

serialas;durneliai pirmyn

1serija;petys uz laisve 2serija;peremoga iki paskutinio chacholo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS