Negydomos kataraktos pasekmė – prarastas regėjimas | KaunoDiena.lt

NEGYDOMOS KATARAKTOS PASEKMĖ – PRARASTAS REGĖJIMAS

  • 0

Matote neryškiai, vaizdai tapo išplaukę, matomi tarsi žiūrint pro rūką ar matinį stiklą – tai gali būti pirmieji kataraktos ženklai. Kas tai per liga? Kaip ji gydoma? Kada reiktų kreiptis į specialistą?

Katarakta (lęšiuko sudrumstėjimas) – viena pagrindinių regėjimo netekimo priežasčių pasaulyje, kurią šiuolaikiniai oftalmologijos pasiekimai leidžia sėkmingai gydyti.

Priežastys įvairios, tačiau pagrindinė – amžius. Su metais vyksta akies lęšiuko pokyčiai, formuojasi drumstys, kurios ryškėja, plečiasi, pamažu susilieja, todėl žmogus pradeda blogai matyti. Nors pradinėse stadijose katarakta gali nesukelti rimtų regėjimo problemų, tačiau ligai progresuojant silpstantis regėjimas gali baigtis aklumu.

Gydymo metodai: trumpa ir saugi operacija. Vienintelis kataraktos gydymo būdas – operacija: sudrumstėjusį lęšiuką pakeičiant dirbtiniu. Naudojant šiuolaikišką mikrochirurginę įrangą – fakoemulsifikatorių – akyje pro 2–3 mm dydžio pjūvį išsiurbiamas sudrumstėjęs lęšiukas ir vietoj jo implantuojamas dirbtinis. Kataraktos operacija – neskausminga procedūra, dažniausiai atliekama naudojant vietinę nejautrą. Operacija trunka apie 30 minučių, regėjimas dažniausiai pagerėja iškart po operacijos ar praėjus keletui dienų.

Svarbu nedelsti. Pastebėjus pirmuosius ligos požymius reikėtų ilgai nedelsti ir pasikonsultuoti su gydytoju. Dažnai žmonės, sužinoję apie ligą, mano, kad operaciją galima atidėti vėliasniam laikui, tačiau tai yra klaidingas mąstymas. Kataraktos operacija ir gydymas yra daug sėkmingesnis ligos pradinėje stadijoje, kol nėra labai ryškių pakitimų. Per ilgai laukiant liga progresuoja ir išsivysto vadinamoji perbrendusi katarakta, kuri gali nulemti antrinės glaukomos ar akies skausmų pasireiškimą. Tokiais atvejais kataraktos operacija būna techniškai sudėtinga, padidėja pooperacinių komplikacijų rizika, regėjimas atsistato per ilgesnį laikotarpį. Jeigu dėl antrinės glaukomos žūsta nervas – regėjimo susigrąžinti nebeįmanoma.


Modernios ir saugios operacijos. 

A.Klinikos „Akių chirurgijos centras“ – tai modernią įrangą ir profesionalią darbuotojų komandą turintis specializuotas oftalmologinės chirurgijos centras, kuris padės Jums išspręsti regos problemas. „Akių chirurgijos centras“ suteikia pacientams galimybę kreiptis į aukščiausios kvalifikacijos specialistus nelaukiant eilėse, gauti profesionalią pagalbą, ypatingą dėmesį. Operacijas atlieka ilgametę darbo patirtį sukaupę gydytojai profesionalai, atlikę tūkstančius kataraktos operacijų. Visa naudojama įranga yra labai patikima, pagaminta savo srities lyderių pasaulyje – vokiečių kompanijos „Carls Zeiss“ ir amerikiečių „Alcon“.

Visus, kuriems gydytojai diagnozavo kataraktą ir reikia atlikti operaciją, kviečiame į „Akių chirurgijos centrą“, esantį Savanorių pr. 66, Kaune. Šiuolaikinė mikrochirurginė įranga, kokybiškos priemonės, profesionali patyrusių specialistų komanda padės pasiekti puikių rezultatų.

Registruokitės telefonu (8 37) 750 805. www.akiuchirurgija.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS