Nuolatinį ašarojimą sustabdo operacija | KaunoDiena.lt

NUOLATINĮ AŠAROJIMĄ SUSTABDO OPERACIJA

Ašaros teka upeliais – kai kuriems žmonėms taip nutinka ne dėl psichologinių priežasčių ar patirtų išgyvenimų. Tokiems nuolat ašarojantiems pacientams pagalbos ranką tiesia Respublikinės Klaipėdos ligoninės otorinolaringologai, pradėję daryti endoskopines ašarų nutekėjimo atstatymo operacijas.

Dažniau kamuoja moteris

Žmogus nuolat ašaroja be aiškios priežasties. Ir tai ne vienintelis tokių pacientų skundas. Juos dažnai kamuoja besikartojantys akių uždegimai, skausmas, niežėjimas. Akys būna paraudusios. Nenutekančios ašaros sudaro puikias sąlygas vystytis įvairioms bakterijoms.

Kaip paaiškino Respublikinės Klaipėdos ligoninės Ausų, nosies ir gerklės skyriaus gydytojas otorinolaringologas Modestas Maslovas, taip dažniausiai nutinka dėl tam tikrų anatominių veido pakitimų, kartais šią patologiją sukelia trauma.

Dažniau šia problema skundžiasi vyresnio amžiaus moterys. Jos sudaro apie 70 proc. pacientų.

Pasak gydytojo, ašarų latakų nepraeinamumas nėra dažna patologija, bet tokių pacientų pakanka.

Neseniai Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje šiems pacientams pradėta daryti endoskopinė ašarų nutekėjimo atstatymo operacija (endoskopinė dakriocistorinostomija). Jau operuota per 10 pacientų.

Per operaciją atveriamas ašarų maišas, kad jos galėtų nutekėti. Po mažos rizikos endoskopinės operacijos nelieka jokio pjūvio.

Nauja Vakarų Lietuvoje

Pasak M.Maslovo, ašarų nutekėjimo operacija nėra nauja pasaulyje ar Lietuvoje, ji kol kas nauja tik Vakarų Lietuvoje, kur iki šiol tokių procedūrų niekas nedarė. Tad pacientams tekdavo važiuoti į Vilnių arba Kauną.

Pacientus operacijai turėtų nukreipti akių gydytojas. Otorinolaringologas pabrėžė, kad mūsų regione kol kas trūksta informacijos apie šį gydymo būdą, tad būtinas glaudus bendradarbiavimas su akių ligų gydytojais.

M.Maslovas atkreipė dėmesį, kad dėl tam tikrų anatominių struktūrų ne visus pacientus dėl ašarų nutekėjimo patologijos galima operuoti – tai nustatoma po išsamios apžiūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aronas

Ejau pas sita "daktara" Modesta Maslova, del ausies problemos, jis patikrino lornoje, pasake kad viskas tvarkoje, ir tada prasidejo karusele, siuntinejo pas neurologe Laima petrauskiene, ji israse receptiniu vaistu nuo nezinau ko, kankinausi virs menesio su savo problema ir vazinejau pas skirtingus gyditojus ir dariausi tyrimus, kol galu gale nuejau pas kita Lor specialista ir problema rado per 5min, Maslovas atsisake pripazinti klaida normalaus sakinio nesurezge, lorna net skundo neprieme, kreipsiuos i vartotoju teises, del maslovo apdairumo isleidau daug pinigu kitiem tyrimam ir teko gerti receptinius vaistus ne nuo to dalyko, mano asmenine patirtis, po viso ivikio net lornos administracijoje sedinti moteriske sugebejo pakelti balsa ant manes...

o kiek reikia isliet asaru

y gydytojo kisene ,kad nustotum asarot ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS