Parodoje – tradicinė ir netradicinė medicina | KaunoDiena.lt

PARODOJE – TRADICINĖ IR NETRADICINĖ MEDICINA

Uostamiestis kovo 18–20 d. taps tradicinės ir netradicinės medicinos bei sveikos gyvensenos sostine. Paroda „Sveikata 2016“ lankytojus iš Klaipėdos ir visos Lietuvos skatins gyventi teisingu ritmu – sveikai ir atsakingai.

Pasitiks atsinaujinę

Vienintelę šalyje tokią parodą, skirtą tradicinei ir netradicinei medicinai bei sveikai gyvensenai, „Švyturio“ arenoje organizuoja bendrovė „Expo Vakarai“. Didžiulio dėmesio ir populiarumo sulaukiantis renginys, dedikuotas sveikatai, Klaipėdoje šurmuliuos jau trečią kartą.

Kaip teigė parodos „Sveikata 2016“ vadovė Vitalija Mockevičiūtė, praėjusiais metais jos pavadinimas buvo „Sveikata ir ekologija“.

„Tačiau šiemet keičiame ne tik jį. Šįkart lankytojus pasitiksime atsinaujinę. Tūkstančius žmonių sutraukiančio trijų dienų renginio koncepcija taip pat bus šiek tiek kitokia. Manome, kad permainos reikalingos tam, kad būtų akcentuotas platesnis ir profesionalesnis požiūris į kiekvienam žmogui itin svarbią sveikatos sferą“, – kalbėjo V.Mockevičiūtė.

Anot jos, siekiama, kad šis renginys, skirtas sveikatos srities specialistams ir žmonėms, besirūpinantiems savo sveikata ir gyvenimo kokybe, taptų viena svarbiausių abiejų suinteresuotų pusių susitelkimo vietų Baltijos šalyse.

Vyraus trys temos

„Šiais metais mūsų tikslas – visapusiškai atskleisti svarbiausius kokybišką žmogaus gyvenimą lemiančius veiksnius: fizinę, dvasinę ir socialinę sveikatą. Tai lemia ir pasirinktos pagrindinės parodos temos – tradicinė medicina, netradicinė medicina ir sveika gyvensena“, – apie naujoves pasakojo V.Mockevičiūtė.

Pašnekovės akcentavo, kad renginiu siekiama skatinti plėsti ir stiprinti verslą, dalytis patirtimi, pristatyti prekinius ženklus ir jų naujoves, kalbėti apie aktualiausias šių dienų problemas, ieškoti jų sprendimo būdų.

„Paroda skirta Lietuvos ir užsienio šalių tradicinės ir netradicinės medicinos bei sveikos gyvensenos verslo atstovams, valdžios institucijoms ir mokslo įstaigoms. Esu įsitikinusi, kad kartu susitelkę galime paskatinti visuomenę gyventi teisingu sveikatos ritmu“, – sakė parodos vadovė.

Lankytojų skaičius auga

Praėjusiais metais 785 kv. metrų ekspozicijos plote susibūrė 109 dalyviai, parodą aplankė 6 660 žmonių, buvo surengtos trys konferencijos specialistams, 32 seminarai lankytojams, vyko studentų kosmetinio higieninio veido masažo konkursas, edukaciniai užsiėmimai moksleiviams ir parodos lankytojams ekologijos tema, žaidimai ir loterijos, organizuotos filmų ekologine tematika peržiūros.

Ir šiais metais parodos „Sveikata 2016“ lankytojų lauks įvairūs specializuoti seminarai bei mokymai, galimybė pasitikrinti sveikatą, išbandyti naujausią produkciją, skirtą gerinti sveikatą, susipažinti su gydomosiomis procedūromis ir kitomis paslaugomis.

V.Mockevičiūtė pridūrė, kad renginius parodoje organizuos ir specialūs partneriai – Klaipėdos valstybinė kolegija surengs masažo konkursą, Lietuvos paramedikų asociacija organizuos pirmosios pagalbos mokymus, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras nudžiugins konferencija, skirta sveikatos srities specialistams. Į parodą perkeliamas ir kasmet vykstantis renginys „Sveikiausios įmonės apdovanojimai“.

„Pastebime džiugią tendenciją. Kasmet parodos lankytojų srautas išauga iki 6 proc. Prognozuojame, kad šiais metais jis padidės net 8 proc. Be to, planuojama, kad ekspozicinis plotas išsiplės 30 proc.“, – teigė V.Mockevičiūtė.

Aprėps daugybę sričių

Parodos vadovė neabejoja, kad artėjantis renginys, kaip ir kiekvienais metais, taps didžiuliu įvykiu ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai, ypač – Vakarų Lietuvos regionui.

V.Mockevičiūtė atkreipė dėmesį, kad domėjimasis sveikata, sveika gyvensena tampa daugelio žmonių kasdienybe. Šiais metais dalyviai galės iš arčiau susipažinti su ortopedija, oftalmologija, medicininiais tyrimais ir įranga, gauti daugiau informacijos apie klinikų, pirminės sveikatos priežiūros bei reabilitacijos centrų, privačių ir viešojo gydymo įstaigų, sanatorijų, vaistinių, farmacijos bendrovių veiklą bei paslaugas, sveikatos gyvybės draudimą.

Nebus pamirštos ir temos, susijusios su asmens higiena, ekologija, mityba, natūraliu grožiu, streso kontrole, Rytų sveikatos palaikymo sistemomis, sveika aplinka, prisistatys SPA centrai, sporto klubai, sveikatingumo įstaigos.

Dėmesys netradicinei medicinai

„Šios temos ir sritys yra labai aktualios ir svarbios vis daugiau žmonių. Matome ir kitą tendenciją – kiekvienais metais auga netradicinės medicinos populiarumas“, – pabrėžė pašnekovė.

Anot jos, neseniai Sveikatos apsaugos ministerija pasiūlė reglamentuoti netradicinės medicinos praktiką.

„Visuomenėje šis klausimas kelia daug diskusijų. Pastebime, kad neretai tradicinė ir netradicinė medicina yra supriešinamos, kalbant apie šias dvi sritis, vyksta net savotiški ginčai. Manome, kad tradicinė ir netradicinė medicina turi žengti koja kojon, papildyti viena kitą. Tokiu būdu žmogus galės pasiekti maksimalų rezultatą“, – teigė V.Mockevičiūtė.

Šiais metais parodoje dėmesys bus skiriamas ajurvedai, akupunktūrai, apiterapijai, muzikos, meno, šviesos, gintaro bei kitoms vis labiau susidomėjimą keliančioms terapijoms, gydymui akmenimis, rankomis, taškiniam masažui, vaistažolėms, purvo procedūroms, jogai, homeopatijai, holistikai, aromaterapijai, eteriniams aliejams bei daugeliui kitų sričių.

Pasak pašnekovės, neretai sužinoti visą norimą informaciją apie netradicinės medicinos gydymą iš patikimų lūpų nėra paprasta, o žmonės, apsilankę parodoje, turės progą visa tai išgirsti iš specialistų.

„Parodos metu lankytojai tai, kas aktualiausia, naujausia ir įdomiausia, per tris dienas gaus po vienu stogu. Be to, daugelį dalykų galės išbandyti, patikrinti, pamatyti savo akimis“, – patikino V.Mockevičiūtė.

Parodos partneriai

Pagrindinis informacinis partneris – naujienų portalas „Delfi“ ir jo rubrika „Sveikata“.

Regiono informacinis partneris – išskirtinis Klaipėdos regiono dienraštis „Klaipėda“.

Informaciniai partneriai – žurnalas Lietuvoje, Latvijoje ir Rusijoje „Ko gydytojai tau nepasako“, žurnalų grupė „SS leidyba“ ir jų žurnalai „Prie kavos“, „Moters patarimai“, „Medicina“,„Sveikatos ekranai“, internetiniai portalai „Lietuvos medicina“, „Mano sveikata“, „Vl. Medicina“, „Imunitetas.lt“, „Mano Gargždai“, „Sveikatos sodai“.

Parodos radijas – „Žinių radijas“ ir jo laida „Gyvenu sveikai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS