Patvirtino naują antidepresantą, kuris gali padaryti perversmą | KaunoDiena.lt

PATVIRTINO NAUJĄ ANTIDEPRESANTĄ, KURIS GALI PADARYTI PERVERSMĄ

  • 2

JAV vaistų priežiūros tarnyba antradienį patvirtino naują antidepresantą esketaminą, kuris gali padaryti perversmą gydant sunkią depresiją ir suteikia vilties pacientams, nerandantiems veiksmingų vaistų.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) pardavinėti esketamino nosies purškalą leido vadovaudamasi ekspertų komisijos rekomendacijomis. Vaistas bus pardavinėjamas pavadinimu „Spravato“; jį gamina „Johnson & Johnson“ farmacijos padalinys „Janssen“.

FDA pritarimas užtikrina pirmą per 30 metų naują gydymo mechanizmą, sakoma „Janssen“ pareiškime.

Vaistas, sukurtas tiems, kas jau išbandė mažiausiai du kitus medikamentus, suteikia „potencialią terapiją suaugusiems asmenims, gyvenantiems su gydymui atsparia depresija“, nurodė kompanija. Pranešime priduriama, kad tai apima ir pagalbą kovojant su mintimis apie savižudybę.

Pierre'as de Maricourt'as (Pjeras de Marikūras) iš Šv. Onos ligoninės Paryžiuje, dalyvavęs vaisto testuose, FDA sprendimą sveikino kaip „didelį žingsnį gydant depresiją“ ir atkreipė dėmesį į esketamino „reikšmingą efektyvumą bei veikimo greitį“.

Pasak jo, terapija turės būti taikoma medicinos įstaigoje, kad būtų galima stebėti pacientą.

Apie 7 su puse milijono amerikiečių kenčia nuo depresijos, kurios negali išgydyti įprasti antidepresantai. Dabar specialistai kalba apie naują etapą psichiatrijos srityje. Pacientus leista gydyti psichodelinio narkotiko ketamino šeimos chemine medžiaga esketaminu, galinčiu išgydyti sunkią depresijos formą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gedas

Stebūklų nebūna, tai tiesiog nauja narkotikų rūšis,kurių šalutinis poveikis gali pasireikšti tik po kelių metų intensyvaus vartojimo...Jei pasidomėsit heroinas prieš pirmą pasaulinį karą taip pat buvo JAV vaistinių prekyboje, kaip efektyvi skausmą malšinanti priemonė. prie

matomai -tai opiumo,kokaino, marichuanos ,LSD

morfino ,heroino misinys kuris depresanta is karto padaro laimingu ,zudytis niekas nenori ...na nebent tableciu negaus ..tuomet is karto kilpa ant kaklo neriasi....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS