Penki produktai, mažinantys alkį ir tirpdantys riebalus | KaunoDiena.lt

PENKI PRODUKTAI, MAŽINANTYS ALKĮ IR TIRPDANTYS RIEBALUS

  • 1

Alkį suvaldyti padės ir neleis augti svoriui penki ypatingi produktai, kurie jūsų organizmą dar ir praturtins reikiamomis medžiagomis. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Esate peralkęs, nueinate į parduotuvę ir prisiperkate nesveiko maisto. Tada sukertate porą bandelių ir laimę netrukus pakeičia kaltės jausmas. Negana to, netrukus vėl esate alkanas.

Arba užsisėdite darbe, kol ima kamuoti nepakeliamas alkis. Nueinate pietų ir suvalgote milžinišką porciją, po kurios ne darbai galvoje, o – kaip čia kur nors prigulus.

Slaptas ginklas nuo tokių situacijų – produktų sąrašas, kuris ne tik padės numalšinti alkį, bet ir neleis didėti riebalų sluoksniui.

„Nesakome, kad nebūsite alkanai ir dar sudeginsite riebalus, tačiau teigiame, kad nebūsite alkani ir svoris nedidės“, – žada gydytojas.

Vienas pirmųjų produktų – riešutai. Juos taip pat galima pakeisti sėklomis.

Tai, pasak gydytojo, yra sveiki riebalai ir jų specialistas siūlo išalkus suvalgyti ne daugiau nei saujelę, mat riešutai ir sėklos turi daug kalorijų.

„Jie nedidina cholesterolio kiekio kraujyje ir užtikrina sotumo jausmą“, – tikina A. Unikauskas.

Antras ypatingas produktas, kuris greitai numalšins alkį ir nekenks jūsų svoriui – avokadas. Juose gausu skaidulų ir širdžiai sveikų mono nesočiųjų riebalų rūgščių, todėl jie puikiai slopina apetitą.

Tačiau avokadą valgyti rekomenduojama su saiku. „Į salotas įmaišykite nuo ketvirtadalio iki trečdalio avokado, taip pat jį galite naudoti vietoj sviesto“, – siūlo gydytojas.

Kiaušinis – taip pat ypatingos vertės produktas. Kiaušiniai padeda išlaikyti raumenų masę ir skatina produktyvumą, jie turi ir mineralinių medžiagų. Ilgiau sotumo jausmą išlaiko minkštai virti kiaušiniai, mat jiems suvirškinti reikia daugiau laiko.

Likę produktai – laidos „Klauskite daktaro“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nagi nagi

jau kelintas straipsnis apie riešutukus. Matyt prekybcentriuose jau visi sugedo. Teko prieš kelias savaites pirkt, tai visus išmetėm - nevalgomi visiškai, o ir kvapas toks keistas. Gal tik mums taip pasisekė, bet, ačiū, apsieisim be riešutų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS