Pratimai, padėsiantys sporto metu įtraukti kuo daugiau raumenų grupių | KaunoDiena.lt

PRATIMAI, PADĖSIANTYS SPORTO METU ĮTRAUKTI KUO DAUGIAU RAUMENŲ GRUPIŲ

Kai mes vaikštome ar užsiimame kokia kita fizine veikla, niekada nedirba viena raumenų grupė. Pavyzdžiui, kai mes einame, dirba ir liemuo, ir rankos, ir kojos. Tad ir mankštos ar apšilimo metu kineziterapeutė Radvilė Bautronytė siūlo įtraukti kuo daugiau raumenų grupių.

„Šįkart pasiūlysiu pratimus, kurių metu dirba daug raumenų grupių. Daugeliui turbūt aktualu taupyti laiką, tad norime, kad vieno pratimo metu dirbtų visos raumenų grupės“, – pasakoja specialistė.

Apšilimo metu R. Bautronytė pataria nedaryti jokių stiprių orientacinių judesių: „Ką aš labai dažnai pastebiu sporto klubuose, kad žmonės mėgsta daryti sukinius. Tokiu būdu labai stipriai pažeidžiame savo diskus. Tad jokių staigių judesių, ypač, kai darome apšilimą ryte.“

Specialistės manymu, pratimus geriausia daryti priešais veidrodį, taip išlaikysime taisyklingą kūno formą visos mankštos metu. Siūlomi pratimai tinkami ir prieš bėgiojimą.

„2–5 km atstumas yra optimalu pradedančiajam bėgikui, reikia duoti kūnui laiko pasiruošti intensyvesniam sportui“, – pabrėžia kineziterapeutė.

Daugiau apie specialius pratimus – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS