Iš prekybos atšaukti kraujospūdį reguliuojantys vaistai: skelbiamas jų sąrašas | KaunoDiena.lt

IŠ PREKYBOS ATŠAUKTI KRAUJOSPŪDĮ REGULIUOJANTYS VAISTAI: SKELBIAMAS JŲ SĄRAŠAS

Europos vaistų agentūra (EVA) peržiūri vaistus, kurių sudėtyje yra veikliosios medžiagos valsartano, o visos Europos nacionalinės valdžios institucijos, tarp kurių ir Lietuva, atšaukia vaistus su valsartanu, pagamintus „Zhejiang Huahai Pharmaceuticals“, Kinijoje.

Peržiūra prasidėjo po to, kai gamintojas nustatė priemaišą veikliojoje medžiagoje valsartane. Ją bendrovė tiekia gamintojams Europos Sąjungoje, gaminantiems kai kuriuos vaistus, kurių sudėtyje yra valsartano.

Manoma, kad priemaišų atsiradimas susijęs su veikliosios medžiagos gamybos būdo pokyčiais.

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba informuoja, kad vaistai, kurių sudėtyje yra valsartano, skirti pacientams, turintiems aukštą kraujospūdį, siekiant sumažinti komplikacijas, tokias kaip miokardo infarktas ir insultas. Jis taip pat skirtas pacientams, sergantiems širdies nepakankamumu ar neseniai patirtu miokardo infarktu.

Iš Lietuvos rinkos atšaukiamų vaistų su valsartanu sąraše minimi vaistai šiais prekiniais pavadinimais: Suvartar, Amlodipine, Asbima, Tensart, Valsartan, Valzap, Vapress. Atšaukiamų vaistų bendriniai pavadinimai – Amlodipinas ir Valsartanas.

Europos vaistų agentūra toliau vertins, ar priemaišos gali kelti pavojų pacientams.

Kreipiantis į gydytoją dėl recepto, pacientams gali būti išduodamas kitas valsartano turintis vaistas arba skirtas alternatyvus gydymas.

Vaistai, kurių sudėtyje yra priemaišų, jau išimti iš rinkos, tad vaistinėse esantys vaistai – kokybiški ir tinkami vartoti, tikina Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Irena

Man kardiologas išrašė Alotendin o jame yra amlodipino, kuris uždraustas .Negi gydytojai nežino

vinis

tai kur tas vaistu sarašas???????????

marija

Dar vakar pirkau Presteram kur 5mg amlodipino ,camelija dar pardavineja,atsaukti......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS