Ministrė: ne visi gydytojai drąsiai išrašo elektroninius receptus | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: NE VISI GYDYTOJAI DRĄSIAI IŠRAŠO ELEKTRONINIUS RECEPTUS

  • 35

Praėjus beveik dviems savaitėms nuo elektroninio vaistų recepto veikimo pradžios, jis dar nėra aktyviai naudojamas, sako sveikatos apsaugos ministrė.

Rimantė Šalaševičiūtė pripažįsta, kad ne visi gydytojai drąsiai išrašo elektroninius receptus. 

„Gydytojai bijo, nemoka, nedrįsta išrašyti receptų ir tikrai pasakyti, kad jau pusė Lietuvos rašo elektroninius receptus, šitaip nėra. Tačiau visos vaistinės jau yra gavusios ir patarnavusios. Dabar reikia, kad pacientai būtų drąsūs, nebijotų elektroninio recepto ir gydytojai, kad atsakingai supratų, kad jie turi pratintis prie naujovių“, - interviu LRT radijui penktadienį teigė R.Šalaševičiūtė.

Šalies gydymo įstaigos  nuo lapkričio pradėjo vesti elektroninę paciento ligos istoriją, išduoti elektroninius receptus.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

fakyras

Sveiki gal ka sudomintu koks feikinis internetinis pokstas galite savo pazystamiems, darau nebrangiai rasykit i zalzakas@gmail.com

ella

Ponia ministre , Kas is sio projekto padare bizni, tiksliau ---- nuplove ne tuo adresu milijonus ? Tuo apsunkindami --- nedideles seimos klinikas ir vargsus ----garbaus amziaus ligonius ? ATSAKYKITE MIELOJI SVEIKATOS MINISTRE ? LAUKIAME ?

m

nezinau kaip ne medike dirba ministre prisidirbus su vaiku teisem toliau vadovauja kut ta lietuvele ritasi kur teisingi zmones negi lietuvoj ju nera?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS