Ukrainiečiams – nauja tvarka dėl receptinių vaistų | KaunoDiena.lt

UKRAINIEČIAMS – NAUJA TVARKA DĖL RECEPTINIŲ VAISTŲ

Šios savaitės pradžioje įsigaliojo nauja tvarka – visose Lietuvos vaistinėse ukrainiečiams receptiniai vaistiniai preparatai išduodami nemokamai. Juos karo pabėgėliai galės įsigyti nepriklausomai nuo amžiaus.

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė teigė, kad receptiniai vaistai bus prieinami ir tiems, kurie oficialiai Lietuvoje neįdarbinti.

„Atnaujinta valstybės lėšomis apmokamų receptinių vaistų išdavimo tvarka Ukrainos piliečiams įsigaliojo šios savaitės pradžioje. Nuo šiol receptiniai vaistai yra valstybės apmokami ukrainiečiams, nepriklausomai nuo jų amžiaus, kurie yra nedrausti – oficialiai neįdarbinti mūsų šalyje, bet registruoti MIGRIS sistemoje. Jiems apmokami tie receptiniai vaistai, kuriuos gydytojas paskyrė pagal Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintą ligų sąrašą“, – pažymėjo R. Lipnevičiūtė.

Įsigydami receptinius vaistus pacientai galės tęsti gydymą tokių lėtinių ligų kaip cukrinis diabetas, hipertenzija, epilepsija ir kt.

Kol kas vaistinėse pacientų srautas nepakito, taip yra todėl, kad daugelis ukrainiečių jau spėjo užsiregistruoti minėtoje Lietuvos migracijos informacinėje sistemoje, susirasti darbą.

„Kadangi dar praėjo vos pora dienų nuo atnaujintos receptinių vaistų išdavimo tvarkos ukrainiečiams, vaistinėse pacientų srautas išlieka panašus. Tai gali būti ir dėl to, jog, skaičiuojant beveik metus nuo Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios, didžioji dalis ukrainiečių spėjo ne tik užsiregistruoti MIGRIS sistemoje, bet ir susirasti darbus mūsų šalyje bei gauti draudimą“, – informavo „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė.

Neigiamų reakcijų iš kitų pirkėjų dėl pakitusios tvarkos ukrainiečiams nebuvo sulaukta.

„Per pastaruosius metus nuo karo Ukrainoje pradžios sulaukėme palaikymo dėl prekių, pagamintų Rusijoje ir Baltarusijoje, atsisakymo mūsų vaistinių tinkle. Taip pat nepastebime jokių neigiamų reakcijų dėl valstybės biudžeto lėšomis išduodamų receptinių vaistų ukrainiečiams“, – tikino R. Lipnevičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

to Anonimas

Ukrainiečiai praeitais metais sumokėjo 40 lemų mokesčių , ES išskyrė 70 lemų . Kuo nepatenkintas ? Žmonės dirba , ne taip , kaip kai kurie vietiniai prie kompų . Bijai , kad pritrūks lėšų pašalpoms ???

tam cha

taigi paklausyk,jau visas miestas skamba rusiškai,net pardavėjos,taksistai,busistai ir tie kalba rusiškai,ura tovarišči

Anonimas

Laukim eilinio mokesčių padidinimo. Reikia gi tuos migrantus ir šerti, ir gydyti, ir nemokamai vežioti . Savų vergų velnias neims, jie kantrūs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS