Vaikų sveikatos metais – dėmesys lytinei sveikatai, kvaišalų ir soliariumų žalai | KaunoDiena.lt

VAIKŲ SVEIKATOS METAIS – DĖMESYS LYTINEI SVEIKATAI, KVAIŠALŲ IR SOLIARIUMŲ ŽALAI

  • 0

Minint Vaikų sveikatos metus, diskusijomis, konkursais, akcijomis bus bandoma šviesti jaunuolius apie saugų lytinį gyvenimą ir AIDS, užkirsti kelią psichoaktyviųjų medžiagų vartojimui, taip pat bus kalbama apie soliariumų ir triukšmo poveikį.

Sveikatos apsaugos ministerijos parengtame plane numatoma, kad šiemet bus suorganizuoti psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos projektų konkursai, o minint pasaulinę AIDS dieną - moksleivių rašinių, piešinių, socialinės reklamos konkursas „Mes prieš AIDS“. Taip pat turėtų būti surengtas proto mūšis „AIDS – geriau žinoti“.

Be to, numatoma organizuoti diskusijas, susitikimus „Saugi ir atsakinga lytinė elgsena“ vidurinių mokyklų, gimnazijų, profesinių mokyklų jaunuoliams, parengti visuomenės sveikatos priežiūros specialistams skirtas rekomendacijas dėl Euromelanomos dienos „Sveikata ir grožis – be dirbtinės saulės!“ renginių organizavimo.

Tarp priemonių, kuriomis bus siekiama stiprinti vaikų sveikatą, - Tarptautinei kovos su triukšmu dienai skirta akcija „Tylos stebuklinga versmė“, taip pat akcija „Sveikatingumo pertraukų savaitė“ šalies mokyklose, konkursas „Švarių rankų šokis 14“, skirtas ugdyti ikimokyklinių įstaigų ir pradinių klasių mokinių pagrindinius higienos įgūdžius.

Dirbantiems paaugliams numatoma parengti ir išplatinti informacinę medžiagą apie sveiką ir saugią darbo aplinką, o mokyklų atstovams pristatyti kūno kultūros modulio „Krašto gynyba“ rekomendacijas.

Vaikų sveikatos metų priemonių plane, kuris trečiadienį bus pristatytas Vyriausybės posėdyje, yra ir informacinė kampanija „Daktaras Aiskauda sugrįžta!“, skirta žymaus Lietuvos pediatro Cemacho Šabado, tapusio Kornejaus Čiukovskio pasakos „Daktaras Aiskauda“ herojaus prototipu, 150-osioms gimimo metinėms paminėti.

2014-uosius Seimas yra paskelbęs ne tik Vaikų sveikatos, bet ir lietuvių grožinės literatūros pradininko Kristijono Donelaičio, Teatro, Lietuvos dainų šventės bei Oršos mūšio metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS