Vaistininkai palikti po pamokų | KaunoDiena.lt

VAISTININKAI PALIKTI PO PAMOKŲ

  • 2

"Kauno dienos" rašiniai "Elektroninis receptas – vaistininkų baubas" ir "Daug žadėjusi naujovė virto farsu" privertė vaistinių darbuotojus pakelti savo kvalifikaciją.

Nuo ankstaus ryto

Į praėjusią savaitę išspausdintus straipsnius, kuriuose buvo rašoma, kad vaistininkai nemoka parduoti vaistų pagal  elektroninį receptą, operatyviai reagavo "Eurovaistinės" tinklo vadovai.

"Neslėpsiu, labai apmaudu. Nuo pusės septynių ryto su kolegėmis mėginame spręsti, kas nutiko, kad tokių vaistinių pasitaikė", – straipsnio išspausdinimo dieną apgailestavo "Eurovaistinės" tinklo komunikacijos vadovė Laura Bielskė.

"Eurovaistinės" valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė taip pat atsiuntė raštą, kuriame pripažino, kad yra apmaudu, kai, turint visas technines galimybes ir profesionalius darbuotojus, nesugebėta tinkamai pasirūpinti klientu.

"Nuo pat elektroninio recepto įdiegimo pradžios rodėme iniciatyvą ir glaudžiai bendradarbiavome su institucijomis siekdami, kad ši paslauga šalyje būtų teikiama. Yra miestelių, kur vieninteliai rinkoje ją teikiame. Vilniuje ir Klaipėdoje kasdien aptarnaujame apytiksliai po 100 elektroninių receptų", – pasakojo I.Damulienė.

Ji pripažino, kad yra ir tokių vietų, kur elektroninių receptų nepasitaikė, todėl, praėjus daugiau nei pusmečiui, darbuotojai primiršo sistemos veikimo principus.

"Atsiprašome dėl nepatogumų. Nedelsdami imamės spręsti šį klausimą ir dar šiandien vieningai ėmėme kartoti "Eurovaistinėje" patvirtintą elektroninio recepto aptarnavimo standartą", – problemas pripažino valdybos pirmininkė I.Damulienė.

E.receptų daugėja

Praėjusį antradienį, straipsnio apie e.recepto sukeltas problemas pasirodymo dieną, "Eurovaistinės" tinklo vaistininkams buvo išplatintas laiškas.

Jame teigiama, kad praėjusių metų lapkritį šis tinklas buvo pirmasis, visoje Lietuvoje įdiegęs galimybę aptarnauti klientus su elektroniniais receptais.

"Kiekvieną savaitę tikrindavome, turime elektroninių receptų ar ne. Deja, ilgą laiką jų teko laukti ir gaudyti vos po vieną ar kitą. Šiomis dienomis situacija pasikeitė – mūsų informacinių technologijų specialistai, skambinantys nemokama linija klientai, o šiandien ryte ir žurnalistai rodo, kad elektroniniai receptai jau išrašomi ir jų vis daugės", – rašoma laiške, kurį pasirašo taip pat I.Damulienė.

Anot jos, ne vienoje vaistinėje kasdien gaunama dešimtys tokių receptų, ateina klientų, kuriuos iš kitų vaistinių tinklų atsiunčia ten dirbantys žmonės, bet sulaukiama ir tokių atsiliepimų, kad ne viskas vyksta sklandžiai.

Supažindinti pakartotinai

"Ypač apmaudu skaityti "Kauno dienoje" publikuojamus straipsnius "Elektroninis receptas – vaistininkų baubas" ir "Daug žadėjusi naujovė virto farsu", – laiške vaistininkams pripažino "Eurovaistinės" valdybos vadovė.

Perpasakojus straipsnių turinį akcentuojama, kad vaistininkai negali taip elgtis.

"Todėl jau nuo šiandien iki artimiausio pirmadienio (birželio 6 d.) visi be išimties vaistinių darbuotojai pakartotinai supažindinami su e.recepto aptarnavimo standartu. Peržvelgę ir dar kartą pasipraktikavę, prašau, pasirašykite regionų vadovų pateiktoje formoje. Klientas mums svarbiausias, dėl jo tobulėjame ir suklydę atsiprašome bei taisomės", – nurodė I.Damulienė.

Informaciją vaistinėms dėl elektroninio recepto paskelbė ir Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT).

"Primename, kad visos vaistinės nuo 2015 m. lapkričio 2 d. turi naudoti Elektroninės sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinę sistemą ir išduoti (parduoti) vaistus, medicinos pagalbos priemones pagal elektroninius receptus", – rašoma VVKT tinklalapyje.

Atkreipiamas dėmesys, kad, jeigu vaistinė neturi galimybės prisijungti prie e.recepto posistemės per savo vidinę informacinę sistemą, galima naudotis e.sveikatos portalu. Aiškinama, kaip tai daryti, nurodomos atsakingos įstaigos ir konsultantai, pakartotinai pateikti kiti su tuo susiję reikalavimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

atsiliepimas

Man paciam, isgerus Spedros, ji dar ir po 6 val buna pakankamai efektyvi, kad mylintis nesijaudinciau del kokiu galimu nesekmiu, susijusiu su seksualiniu pajegumu. Potencija pagerinama kaskart vartojant vienkartine vaisto doze, kuria nustato gydytojas, israsydamas recepta. Apie Spedra: w ww. goo. gl/j5JG2H , w ww .goo. gl/NKPhbP

Gintaras

Labai patogu, kai net paties sveikiausio, greiciausia poveiki turincio vaisto nuo erekcijos disfunkcijos galima nusipirkti vaistinese, be jokiu paiesku is kur parsisiusti. Sie vaistai pagerina erekcijos funkcija jau po 15-30 minuciu po vartojimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS