VLK ragina tėvus nedelsti patikrinti vaikų sveikatą prieš mokslo metus, gresia eilės | KaunoDiena.lt

VLK RAGINA TĖVUS NEDELSTI PATIKRINTI VAIKŲ SVEIKATĄ PRIEŠ MOKSLO METUS, GRESIA EILĖS

  • 4

VLK ragina tėvus nedelsti patikrinti vaikų sveikatą prieš mokslo metus, gresia eilės.

VLK ragina tėvus atlikti vaikų sveikatos patikras nelaukiant rudens, nes tuo metu gydymo įstaigose gali susidaryti didžiulės eilės pas medikus.

Pernai šeimos gydytojai profilaktiškai patikrino per 440 tūkstančių vaikų.

„Šie metai – ne išimtis. Kaip ir kiekvieną vasarą, tėveliai su vaikais atostogauja ir apsilankymus gydymo įstaigose atidėlioja. Tėvelius raginame jau dabar pasirūpinti vaiko profilaktiniu sveikatos tikrinimu, nelaukiant naujų mokslo metų pradžios, kai įstaigose galimos eilės", – pranešime sako VLK Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Oksana Burokienė.

Profilaktiškai tikrintis sveikatą pas savo šeimos gydytoją bei gydytoją odontologą kasmet privaloma visiems vaikams iki 18 metų. Už šią patikrą mokėti nereikia, nes vaikai yra draudžiami valstybės, o jiems suteiktos paslaugos apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis.

Paslaugos teikiamos tose įstaigose, kurios yra sudariusios sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis.

VLK taip pat primena, jog nuo šių metų birželio visi duomenys, susiję su vaiko sveikatos pažymėjimu, visose gydymo įstaigose turi būti tvarkomi elektroniniu būdu.

„Tai reiškia, kad tiek profilaktinį vaiko sveikatos patikrinimą atliekantis šeimos gydytojas, tiek gydytojas odontologas duomenis apie vaiko sveikatos būklę turi įvesti į elektroninį vaiko sveikatos pažymėjimą (galioja vienerius metus nuo jo išrašymo dienos)“, – pažymima pranešime.

Šeimos gydytojas patikrinimo metu įvertina vaiko ūgį, svorį, kraujo spaudimą, regą, klausą, kraujotakos, kvėpavimo, stuburo ir kitų organų bei jų sistemų funkcinę būklę.

Gydytojas odontologas profilaktinio tyrimo metu patikrina vaiko dantų ir žandikaulių būklę ir, esant reikalui, skiria gydymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gresia eiles

gresia eiles

Ka daryti,

Kad gydytojai atostogauja... Grizta prieš rugsejo 1...

>DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

Rusų mafijos bosą Striukį Putiną ir jo bendrus Antonovą su Baranausku į kartuves.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS