Per 1 mln. eurų pasidalins daugiau kaip 30 projektų | KaunoDiena.lt

PER 1 MLN. EURŲ PASIDALINS DAUGIAU KAIP 30 PROJEKTŲ

  • 1

Per 1 mln. eurų iš Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo šiemet pasidalins daugiau kaip 30 projektų: bus kuriama alkoholio vartojimo prevencijai skirta socialinė reklama, vykdomi moksliniai tyrimai, vyks mokymai savižudybių ir alkoholio vartojimo prevencijos temomis.

Iš viso buvo gauta 91 paraiška. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga jau patvirtino finansavimą 31 projektui, bet prie finansuojamų prisidės dar keli projektai, BNS sakė šio fondo vadovas, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentas Šarūnas Narbutas.

„Procesas vyksta taip, kad turėdami ribotą lėšų sumą kai kuriems projektams neskiriame tiek, kiek jie prašo, nes, pavyzdžiui, ekspertai nustato, kad įkainiai per dideli, tai per visas priemones dar atsirado lėšų ir finansuosime kelis projektus iš rezervinio sąrašo“, – teigė Š. Narbutas.

Didžiausiomis sumomis paremti socialinės reklamos projektai. Pavyzdžiui, apie ketvirtis milijono eurų tenka bendrovės „Gravitas partners“ projektui „Už gyvą Lietuvą“.

„Reikia suprasti, kad už „Gravitas partners“ slypi TV3, „JCDecaux“, delfi.lt, 15min.lt, „M-1“ - tai yra visa kanalų grupė, tuo metu „Lietuvos ryto“ paraiška gauna mažesnį finansavimą, nes mes konkurse siekėme, kad eitų vieninga žinutė per skirtingus medijos kanalus“, – aiškino Š.Narbutas.

Sveikatos apsaugos ministerija savo ruožtu primena, kad 2017 metais rengto konkurso tikslas – stiprinti visuomenės sveikatą alkoholio vartojimo prevencijos ir bendruomenių gebėjimų stiprinimo savižudybių prevencijos srityje.

Šis fondas sudarytas siekiant kaupti lėšas ir naudoti jas visuomenės sveikatos išsaugojimo ir stiprinimo veikloms, įskaitant prevencinius projektus, socialinę reklamą, mokslinius tyrimus remti. Fondo lėšas sudaro Vyriausybės nustatytas procentas akcizo pajamų, gautų už parduotus alkoholinius gėrimus.

2017 metų fondo biudžetas siekia 1,3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ach ir vėl: "... vyks mokymai savižudybių ir alkoholio vartojimo prevencijos temomis" - š. tie psich*** gautų jei mes nesižudytume, jie išvis be duonos liktų. Tai ir turim: kuo daugiau tų psich***, tuo labiau mes žudomės... jie tam visą visuomenę užprogramuoja. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS