Alkoholio reklamos kovos keliasi į parduotuves | KaunoDiena.lt

ALKOHOLIO REKLAMOS KOVOS KELIASI Į PARDUOTUVES

  • 2

Nuo kitų metų įsigaliojant alkoholio reklamos draudimui, alkoholio gamintojai veikiausiai sutelks dėmesį į prekybos vietas, restoranus bei kavines. Tačiau neabejojama, kad šios investicijos ir nealkoholinių prekių ženklų reklamos biudžetai kartu sudėjus neviršys iki šiol tam skirtų sumų, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Šią vasarą žiniasklaidoje ir ypač lauko reklamoje itin padaugėjo nealkoholinių produktų reklamos, tai galėtų būti alternatyva prarandamiems reklamos biudžetams dėl alkoholio reklamos draudimo“, – teigia tyrimų bendrovės „Kantar TNS“ Reklamos monitoringo vadovė Giedrė Juronienė.

Bet, pasak G. Juronienės, kol kas nealkoholinių gėrimų reklamos mastas dar menkas. Per šių metų sausį-rugpjūtį jis tesiekė 0,2 proc., lauko reklamoje – 2 proc. visų reklamos išlaidų.

Dienraščio teigimu, skaičiuojama, kad dėl alkoholio reklamos draudimo žiniasklaida praras maždaug 3 proc. reklamos pajamų arba apie 5-7 mln. eurų. Iš jų daugiausia alkoholio reklamos šiandien tenka televizijai, taip pat internetui, lauko reklamai, spaudai. Vis dėlto didžiausius nuostolius kitąmet pajus lauko reklamos agentūros, portalai ir žurnalų leidėjai.

BNS primena, kad kovojant su paplitusiu alkoholio vartojimu nuo kitų metų Lietuvoje uždraudžiama alkoholio reklama, nuo 18 iki 20 metų keliamas amžius, kada galima jo įsigyti, ir trumpinamas pardavimo laikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

internete

pilna alkoholio reklamų.Tai kodėl nekovojama pirma su šiom reklamom ?

viciunia iš Šančiu

Pareklamuosiu ir aš.Vietoj alkoholinio bandžiau ,reikalui esant,vartoti nealkoholinį.Gavosi š...s.Labai jau brangus tas ,,malonumas".Geriau vartoti labai geras sultis,boržomį,kokybišką kavą ir panašiai.Užsikniskit su tomis savo alkoholio reklamų problemomis-man asmeniškai vienodai rodo.Niekas neįrodys man,kad turiu vartoti alkoholį (juo labiau ir nikotiną).Negeri,nerūkai-būsi sveikas,laimingas ir nebiednas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS