Analitikai: prekės brangsta dėl didėjančių atlyginimų | KaunoDiena.lt

ANALITIKAI: PREKĖS BRANGSTA DĖL DIDĖJANČIŲ ATLYGINIMŲ

Statistikos departamentas skelbia, kad rugsėjį prekės ir paslaugos buvo beveik 5 procentais brangesnės nei pernai tuo pačiu metu. Analitikai sako, kad Lietuvoje susidarė situacija, kai kainas didina kylantys atlyginimai.

Rugsėjį, palyginus su rugpjūčiu, kainos išaugo 1 procentu. Statistikos departamentas sako, kad augimą lėmė brangę drabužiai, daržovės, avalynė ir degalai. Labiausiai brango melionai, trumpavaisiai agurkai ir kiviai. O labiausiai pigo skrydžių bilietai, nakvynės poilsio namuose.

Metinė infliacija didesnė nei prognozuota – beveik 5 procentai, kai prieš mėnesį tikėtasi, kad ji sieks 4,5 proc. Pasak specialistų, labiausiai šiemet kainų lygį kėlė alaus, pieno produktų, kiaušinių kainos. Taip pat sparčiai brango viešasis maitinimas.

Paslaugos, anot statistikos, nuo praėjusio rugsėjo pabrango 6 procentais. Mažiausiai brango sveikatos priežiūros paslaugos.

Infliacija Lietuvoje šiuo metu didžiausia Baltijos šalyse ir didesnė už euro zonos vidurkį.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Hmmm

Gal pirma sulyginkit atlyginimus su Vokietija Belgija Olandija, o po to kalbekit ,nes jūsų kainos yra didesnės jau dabar nei visoj normalioje Europoj

Arūnas

Siūlau vėl pradėti rašyti šalia kainas litais, bendram suvokimui kiek brango prekės...

Laima

kokie atlyginimai kyla kada minimali alga kilo nejuokaukit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS