Valstybė rems šeimas, perkančias būstą regionuose | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖ REMS ŠEIMAS, PERKANČIAS BŪSTĄ REGIONUOSE

  • 1

Pirmąjį būstą mažesniuose miestuose ar rajonuose įsigyjančios jaunos šeimos gaus valstybės finansinę paramą - nuo 13 tūkst. iki 26 tūkst. eurų.

Už tai numatantį Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo projektą ketvirtadienį balsavo 102 Seimo nariai, du buvo prieš, dar 11 susilaikė.

15 proc. kredito vertės subsidiją pirmajam būstui gaus jaunos šeimos be vaikų, 20 proc. – auginančios vieną vaiką, 25 proc. – du vaikus, 30 proc. – tris ir daugiau vaikų, padengiant iki 87 tūkst. eurų paskolą. Iki 15 proc. paskolos bus galima panaudoti žemės sklypui pirkti, o subsidiją – pradiniam įnašui padengti.

Ši parama būtų skiriama nevertinant šeimų pajamų ir turto. Tačiau jeigu šeima būste neišgyvens 10 metų, paramą turės grąžinti. Siekiant, kad lengvata nepasinaudotų asmenys, turintys turto užsienyje, jie turės turtą deklaruoti.

Šeimos stiprinimo įstatymas įsigalios nuo šių metų rugsėjo. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimais, šiemet numatyta suteikti subsidiją 115 jaunų šeimų, tam prireiks 2 mln. eurų.

2019 metų poreikis, skaičiuojama, sieks 10,1 mln. eurų, o parama būtų suteikta 590 jaunų šeimų.

Į paramą galės pretenduoti šeimos, perkančios būstą regione, kur nekilnojamojo turto kaina yra 65 ir daugiau procentų mažesnė negu brangiausias butas daugiabučiame name – pastarojo vertę nustato turto Registrų centras pagal sausio 1 dienos vidutines NT rinkos vertes Lietuvos miestuose, savivaldybių centruose ir kitose jų teritorijose.

Jei būstas įsigyjamas iš tėvų ar senelių, jauna šeima neturės teisės gauti finansinę paramą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

,,Valstybė rems šeimas, perkančias būstą regionuose,,, O TEN YRA DARBO VIETŲ??????? NE VALSTYBĖ REMS, O MOKESČIŲ MOKĖTOJAI , KURIE ATLYGINIMĄ GAUNA MINIMUMĄ , KURIE SUGEBA TIK EGZISTUOTI , O NE GYVENTI. KODĖL EGZISTUOJANTIS PRIVALO REMTI JAUNIMĄ, VERSLININKŲ VERSLUS???????....... MOKĖKIT NORMALIUS ATLYGINIMUS UŽ DARBĄ, KAD ŽMOGUS NE EGZISTUOTŲ, BET DAR GALĖTŲ ATIDĖTI PINIGŲ BUSTO ĮSIGIJIMUI....TAI NEREIKĖS REMTI-PLAUTI MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ PINIGUS.... VISOS PROBLEMOS LIETUVOJE DENGIAMOS MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ PINIGAIS, O VALDŽIAŽMOGIAI NIEKO NEDARO, TIK SUGEBA SAU PASTOVIAI DIDINTI ATLYGINIMUS UŽ SĖDĖJIMĄ VALDIŠKOJE KĖDĖJE.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS