A. Armonaitė su JAV bendrovėmis EPAM ir IBM aptarė jų plėtrą Lietuvoje | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ SU JAV BENDROVĖMIS EPAM IR IBM APTARĖ JŲ PLĖTRĄ LIETUVOJE

  • 2

JAV viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį su šios šalies technologijų įmonių „EPAM Systems“ bei IBM atstovais aptarė jų planus bei galimą plėtrą Lietuvoje.

„Informacinių ir ryšių technologijų (IRT) sektoriaus stiprinimas yra vienas iš mūsų prioritetų. Didžiųjų technologijų įmonių plėtra šalyje prisidėtų prie IRT sektoriaus ir visos inovacijų ekosistemos augimo bei didintų Lietuvos konkurencingumą pasauliniu mastu“, – pranešime trečiadienį teigė A. Armonaitė.

Susitikimo su „EPAM Systems“ vadovu Arkadijumi Dobkinu metu aptartos įmonės galimybės prisidėti prie IRT sektoriaus augimo ir plėtros regione, taip pat kalbėta apie įmonės veiklą bei planus Lietuvoje.

Skaitmeninių platformų inžinerijos ir programinės įrangos kūrimo paslaugų teikėja „EPAM Systems“ 2021 metais įsteigė biurą Vilniuje, 2022 metais – atidarė filialą Kaune.

Susitikime su IBM atstovais A. Armonaitė pristatė Lietuvos iniciatyvas stiprinant technologijų sektorių bei augančias kompetencijas kibernetinio saugumo, dirbtinio intelekto ir kitose IRT srityse. Ji pabrėžė, kad įmonė Lietuvoje galėtų plėstis dėl išvystytos bei inovacijoms palankios infrastruktūros, didelė aukštos kvalifikacijos specialistų pasiūlos.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, pernai Lietuvos ir JAV prekyba sudarė 4,76 mlrd. eurų, tuo metu JAV investicijos Lietuvoje siekia 390,8 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Blinda

Turistinė kelionė į IBM .Kelionę apmokėjo Lietuvos žmonės.

:)))

lyg ibm visiskai nesigaudo kur reikia plestis... aisku dykai paturistaut smagu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS