A. Armonaitė: svarstant dėl lėšų gynybai mokesčių lengvatos turi būti išdiskutuotos | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: SVARSTANT DĖL LĖŠŲ GYNYBAI MOKESČIŲ LENGVATOS TURI BŪTI IŠDISKUTUOTOS

Valdžiai nuo šių metų panaikinus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą restoranams ir kitoms maitinimo įstaigoms, ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad ieškant papildomų lėšų gynybai likusios mokesčių lengvatos turėtų būti labai gerai išdiskutuotos.

Taip ji komentavo klausimą, kai panaikinus PVM lengvatą restoranams dalis jų užsidarė.

„PVM lengvata, mano vertinimu asmeniniu, iš tikrųjų buvo veiksminga, bet ir buvo toks pažadas, kad ji yra laikina. (...) Ir sujungiant diskusiją dėl gynybos, yra modeliuojamas gynybos mokestis, tai mes turime būti nuoseklūs, matydami visą fiskalinį paveikslą, tai jei kažkur kažkas kalba apie didinimą mokesčių, tikiu, kad jis bus gerai išdiskutuotas, suplanuotas ir aiškus, tai kitoje vietoje mažinimas, matyt, irgi turi būti labai gerai išdiskutuotas“, – trečiadienį LRT radijui sakė A. Armonaitė.

Anot jos, didelė dalis restoranų COVID-19 pandemijos metu išgyveno dėl valstybės lengvatų, o šiuo metu atsitiesti gali būti sunkiau dėl bendros pablogėjusios ekonomikos situacijos.

„Daugelis verslų išgyveno iš paramos, kurią valstybė teikė, ir tada, kai reikėjo atsistoti atgal, į normalias rinkos sąlygas, buvo sunku. Juolab, kad šiaip bendrai ekonominė situacija, jeigu pakilusios palūkanos už paskolas, tai šeimos neina valgyti picos, o moka tą būsto paskolą“, – pabrėžė ministrė.

„Kita vertus, visam pasauly sektoriuje yra būdinga kaita, aš tiesiog tikiuosi, kad tie, kas gal turėjo sustabdyti veiklą, kad jie ją atnaujins, nes tą irgi matome, kad tai nėra vien kažkokie bankrotai, verslas užsidaro ir kaip feniksas atsidaro kažką naujo“, – pridūrė A. Armonaitė.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę teigė neatmetanti galimybės, kad Seimas galėtų panaikinti kai kurias mokesčių lengvatas ir papildomas biudžeto lėšas skirti gynybai.

Lengvatinis 9 proc. PVM maitinimo įstaigoms buvo pritaikytas kaip pagalba nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiam verslui ir su pratęsimu galiojo iki 2023 metų pabaigos. Dabar joms taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Diskutuok kiek nori, bet

Neduosiu nė cento.

Lesos

gynybai - visada baigiasi karu! Lesos svietimui,medicinai,mokslui ir socgerbuviui - karo dar niekada nesukele! Va toks ir pasirinkimas,skia!

Jeigu norime taikos

Tai moterys turi gimdyti vaikus ir kurti grozi,o ne kurstyti karus. Cia tinka ir tau Armoske !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS