Atostogos rudenį: kokių kainų galima tikėtis? | KaunoDiena.lt

ATOSTOGOS RUDENĮ: KOKIŲ KAINŲ GALIMA TIKĖTIS?

  • 0

Vasara baigėsi ir pats laikas galvoti apie rudens atostogas. Apie kelionių kainų pokyčius – LNK pokalbis su kelionių organizatoriaus „Novaturo“ atstovu Albertu Zinevičiumi.

– Kodėl verta atostogauti rudenį?

– Yra trys pagrindiniai dalykai, kodėl ruduo yra geras laikas atostogauti. Visų pirma, mūsų mėgstamuose kurortuose oro temperatūra yra daug palankesnė ir komfortiškesnė, ypač aktyviai keliauti mėgstantiems žmonėms. Antra, patys kurortai atsilaisvina nuo turistų, nėra minių, eilių. Trečia, rudens kainodara, ypač Turkijoje, Graikijoje, palankesnė, palyginti su vasara.

– Ar per pastaruosius metus keičiasi populiariausios kryptys, ar lietuviai išlieka ištikimi?

– Turkija, Egiptas nedingsta iš populiariausių. Tačiau populiari ir Graikija, jos salos. Unikali ir mūsų kryptis – Juodkalnija.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Kuo Juodkalnija patraukli per rudens atostogas?

– Apimtis dvigubėja. Lietuviai pamėgo ir atrado. Labai trumpas skrydis, geros kainos. Tai europinė kryptis.

– Kokia ten temperatūra spalį, lapkritį?

– Vertinant paklausą, skrydžiai pratęsti iki spalio pabaigos. Juodkalnijoje spalį laikosi apie 25 laipsnius. Šią šalį galima atrasti ne tik per paplūdimius, bet ir pažintinį turizmą.

Spalį keliauti šiek tiek pigiau. Pvz., Turkijoje spalio mėnesio 100–150 eurų asmeniui pigiau.

– Ar lietuviai – paplūdimio turistai, kuriems reikia vandens, baseinų ir kokteilių?

– Netiesa. Matome iš Medeiros, Tenerifės, Juodkalnijos krypčių, kad vilioja ir pažintinė pusė. Juodkalnijos kalnai tolygus Austrijos Alpėms.

– Kokių kainų galima tikėtis rudenį?

– Palyginti su praeitais metais, kainodara, kaip ir visos paslaugos, brangsta. Kelionės ir neatsilieka. Kelionių kainos susideda iš dviejų dalių – skrydis, kuris tiesiogiai susijęs su degalų kainomis, ir viešbučiai. Galiu atkreipti dėmesį, kad dabar tiek spalio, tiek lapkričio mėnesio kainos, pvz., Turkijoje, nėra stipriai išaugusios, kaip visi galvoja.

– Kiek kaina skiriasi nuo vasaros?

– Spalį keliauti šiek tiek pigiau. Pvz., Turkijoje spalio mėnesio 100–150 eurų asmeniui pigiau.

– Ar auga gyventojų skaičius, kuris renkasi atostogauti rudenį?

– Šiais metais ruduo bus panašus kaip iki pandeminių metų. Lietuviai visada keliavo rudenį, keliauja ir šiais metais. Skaičiai grįžo į 2019 m. Keliavimas aktyvus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS