B kategorijos automatuose siūloma didžiausia statoma suma - 1 euras | KaunoDiena.lt

B KATEGORIJOS AUTOMATUOSE SIŪLOMA DIDŽIAUSIA STATOMA SUMA - 1 EURAS

  • 0

Nuo sausio, kai Lietuvoje cirkuliuos euras, B kategorijos automatuose vietoj 1 lito siūloma nustatyti 1 euro didžiausią statomą sumą.

Seimas po pateikimo priėmė svarstyti atitinkamą Biudžeto ir finansų komiteto vadovo socialdemokrato Broniaus Bradausko parengtą Azartinių lošimų įstatymo pataisą. Toliau projektas bus svarstomas liepos 15-ąją.

Parlamentaras taip pat siūlo sudaryti sąlygas azartinių lošimų bendrovėms, organizuojančioms tokius lošimus, ilgesnį jų pritaikymo euro monetoms laikotarpį. Iki šiol išduotus įrenginių sertifikatus siūloma pakeisti į naujus per 24 mėnesius nuo euro įvedimo.

B.Bradauskas sako, kad dėl euro įvedimo lošimų organizatoriai turėtų pirkti naujus įrenginius ir prarasti daug investicijų, o juos per tam tikrą laiką pritaikyti prie euro monetų būtų taupiau.

"5-7 mln. litų rinka praras, perkant naujus automatus", - teigė B.Bradauskas.

Lošimų priežiūros tarnybos balandžio 1-osios duomenimis, šiuo metu veikia 3070 B kategorijos lošimo automatų.

B kategorijos automatas - riboto laimėjimo automatas, kuriame didžiausia statoma suma yra 1 litas, vieno lošimo laimėjimas negali būti daugiau kaip 200 kartų didesnis už statomą sumą, o vieno lošimo trukmė - ne trumpesnė kaip 3 sekundės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS